Den bästa vann!

Conchita Wurst

Conchita Wurst

Jag brukar inte titta på Eurovision Song Context men detta år var mer speciellt. Efter en tid av rysk aggression mot HBTQ-människor i Ryssland och världen runt och en rad konservativa institutioners krav att förbjuda Österrikes bidrag från att framträda, blev det viktigt att ge sitt stöd åt Conchita Wurst och hennes helt suveräna sång. Budskapet är oslagbart och Europa visade att hatets ideologier inte har något här att göra.

Förutom budskapet var hennes framträdande väldigt bra genomfört och scenspråket starkt.

Etiketter: , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Jag tittar inte heller på de här song contest tävlingarna, varken de svenska eller Eurovision. En av flera anledningar till det är just att jag tycker att det är oklart vad de här tävlingarna egentligen går ut på? Är de politiska, är det koreografin, eller nåt annat? Eller är det musiken? Vad går detta ut på? Hörde att Ryssland blivit utbuade när de gick till final? Ja, men hur vet vi att de ryska artisterna sympatiserar med Putin? Och var Österrikes bidrag bäst musikaliskt? Jag blir förvirrad! Jag vet inte om jag tycker att Sverige ska vara med här överhuvudtaget? Det är en musiktävling med så många dolda agendor, vi kanske inte ens ser alla? Du hör ju bara, Conchita Wurst skulle inte få vara med??!! Vad är det frågan om? Kan inte en tävling i musik, få vara just en tävling i musik?
    Det måste vara svårt att vara artist och låtskrivare, om det inte är resultatet av detta som bär framgången. Men jag tycker inte alls att vi inte ska protestera mot Rysslands människosyn och syn på HBTQ folk! Men det kan vi väl göra ändå, utan att det ska påverka resultatet av själva tävlingen, eller?

  2. antiHomolobbyn

    Fy Faan!
    Du måste skämta!
    Bara för att du är smyghomo så betyder det inte att bästa låten vann!
    Tycker sveriges bidrag var bättre, musikaliskt!

    • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

      Hej antiHomolobbyn,

      Det finns inget smyg över mig. Jag är öppen. Håller min man i händerna på stan, vi kramas och kan ge varandra pussar öppet som vilket annat par som helst.
      Jag håller med dig om att Sveriges låt var bättre musikaliskt, men budskapsmässigt tycker jag att Österrikes låt var mycket, mycket bättre än alla låtar i Eurovision.

      Vänligen,
      anti-heteronormativitetslobbyn

  3. Ulf Ottosson

    Jag är öppet homosexuell men tycker att detta är ett hån mot oss bögar. Vad är det man vill säga med att håna oss på detta sättet???

    • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

      Hej Ulf,

      Det är rätt vanligt att heterosexuella män finner homosexuella män som hotfulla mot sin egen identitet. Det är ungefär så jag förstår det du skriver ovan fast du som homosexuell man i relation till transpersoner. Om du är homosexuell så har jag svårt att se varför du skulle ta transpersoner som ett hån mot dig. Jag tycker inte vi som homosexuella ska springa heteronormativitetens ärende. Vi ska bejaka olikheter och om något borde vi förstå vad det innebär att vara en minoritet och bli förföljd av fördomar. Jag själv är maskulin och bög. Jag blir inte hotad av transpersoner. Däremot känner jag såväl glädje som stolthet över de transpersoner som vågar leva sina liv öppet, då det är — hur sjukt det än må vara — livsfarligt att vara transperson.

      Vänligen,
      Daniel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.