Moderater och Kommunal verksamhet

Behövs Moderater och Kommunal verksamhet? Jag menar att de bägge behövs. Hävdar det bestämt. Det är när man sammanför dessa två som jag blir lite orolig och tveksam till mitt svar. Har jag rätt? Finns det någon världslig sanning?

Fakta är intressantare. Idag har vi ett fullmäktige som består av 31 personer. Folkvalda 2006. Vårt högsta beslutande kommunala organ. Det är där alla våra viljor avgörs. Inklusive Moderaternas. Inklusive undersköterskornas vilja. Det är där den världsliga sanningen finns. På fullmäktige. På gott och ont, men så är det. Idag är det ca 3-4 av dessa folkvalda som mig veterligen kan tänka sig höja skatten. Det krävs 16 fullmäktigeledamöter för att nå majoritet. Vi får helt enkelt påverka de 31 valda. Eller rösta in 16 som har samma vilja som undersköterskan eller metallarbetaren, då de ofta vill samma sak. Valet 2010.

Blir lite upprörd när jag eller någon annan nämner skattehöjning och att det skulle uppfattas som den enda lösningen. Det är en direkt förolämpning på en organisation som under lång tid anpassats till den kommunala skattekraften. Som över tid anpassats till nya förutsättningar. Behov men också ekonomi har varit deras stolthet. Säg INTE att det görs för lite översyner, organisationsförändringar eller besparingar. Det upprör mig.

Härligt med lite regn. Bra för växtligheten.

Nu måste jag kurera mig..

Dan

2 kommentarer

  1. P Redstig

    Ser att Dan Oskarsson har funderingar om hur kommunfullmäktige fungerar.
    Och att 3-4 ledamöter kan tänka sig HÖJA skatten
    Det första som då behövs är att dessa folkvalda tar sig i kragen och deltar på både Fullmäktige och i kommunstyrelsen inte Dan då förståss för hans beslutsamhet i denna fråga råder det inget tvivel om.

  2. En kommande ledamot i fullmäktige (s)

    Nya folkvalda kommer att komma, och dessa kommer kanske verka för skattehöjningar (beroende på hur kommunekonomin ser ut 2010).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.