Konsten att sova på ovanliga platser del II

Bakom ratten efter krogen

Var chaufför för några år sedan till Umeå. Det var jag och en till som skulle gå ut på krogen för att sedan skulle jag köra hem. Sippade endast Cola den kvällen. Ser ut som Bacardi och Cola och man känner sig mera ’klädd’ med något groggliknande i näven. Vi hade en trevlig kväll för övrigt.

Det var vinter och mitt i natten när vår färd började till Vindeln. I långviksvallen kände jag en stark trötthetskänsla komma. Vi bestämde oss för att stanna och sova 15 min. Svängde av och parkerade bara en meter från vägbanan på en parkeringsplats. Det blev alldeles tyst och mörkt när bilnyckeln släckte allt ljus och ljud. Allt blev nästan becksvart, endast ljusen från den klara stjärnhimlen med dess vinterprakt lyste upp. Så otroligt vackert och tyst. Inga problem att sova, det var fortfarande varmt i bilen och min sätesgranne hade andra skäl än mig att vara trött över. Många skäl. Beställde ’skäl’ i baren hela kvällen. Han sov som ett barn så fort bilen stannade. Ställde väckaren på mobilen på 15 min. Somnade efter 30 sekunder. Två Vindelnbor drömmande vid vägkanten. Mmm.. sov så djupt och tryggt.

Vaknade med ett skrik på mina läppar. AAAhhh! Skrek jag och väckte min granne. Han började tokskrika också. Rattade i vild panik för att få upp bilen på vägen. Aaahhh skrek jag. DAAAAAAAN skrek han. Rattade som besatt när jag såg att vi var utanför vägen. PANIKKÄNSLA i min kropp. Två vuxna Vindelnbor skrikandes i skräck, en rattandes som i bilder från Finska rallyt. Vilken syn. Har aldrig vaknat så rädd innan jag insåg att vi stod parkerad och att situationen var bättre än den först upplevda. Vad du skräms Dan sa han när vi puttrade hem.

Hade hög puls hela vägen hem. Det kändes som att ha överlevt en trafikolycka. Inga problem att hålla sig vaken. Glömmer aldrig skräckkänslan som upplevdes under 10 sekunder. Blir fortfarande lite kallsvettig när minnena tas fram.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.