En av mina största frossardagar

Älskar som sagt var mat. En av mina största laster i livet. Minns tillbaka på en episod av frosseri som jag ibland blir påmind om.

Satt och åt på den lokala Kinarestaurangen för några år sedan. Åt fyra små rätter då några kompisar dyker upp för att också få i sig en bit mat. De satte sig vid samma bord och jag tuggade i mig det sista på tallriken. Var fortfarande lite hungrig så jag bestämde mig för att beställa in en pizza. Ingen stor sådan utan en högst vanlig Cappriciosa. De tittade lite storögt på mig när jag beställde den men de är storätare hela bunten så det accepterades ganska snabbt. Efter pizzan skämtade jag om att man skulle beställa in en till.

Vi skildes åt med att jag kom på att mor min fyllde 50 så hon skulle bjuda på smörgåstårta någon halvtimme senare. Minns att jag bittert trugade i mig endast en bit tårta och flera släktingar frågade vad som hänt då jag var så klen i maten den kvällen. Är fortfarande lite besviken på den svaga insatsen på den smörgåstårtan.

Glömmer heller aldrig en episod då samma gäng var till Umeå för att se första Sagan om ringen på bio och åt på Great Eastern innan filmen. Alla kom dit vrålhungrig och den stackars Kineskvinnan som fick vårt bord blev nästan hes av att säga ’mela lis’ hela tiden. Svetten bara rann på henne och de tomma karotter på bordet liknade ett mindre berg. Hon fick mycket dricks den kvällen så lite log hon när vi äntligen gick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.