Skriver så snällt jag kan om moderaternas medverkan på fullmäktige igår kväll

De har avstått hela hösten från att delta i den politiska budgetberedningen.

De kommer till ett budgetfullmäktige som ledande oppositionsparti utan en egen ’skuggbudget’ som fullmäktige kan ta ställning till.

De ställer en massa frågor som om fullmäktige endast var någon slags berednings- eller allmänhetens frågestund.

De har en så låg nivå på debatten att Folkpartiet röstar med majoriteten.

Kristdemokraterna och vänstern stöttade inte moderaterna genom reservation mot majoritetens budget och distansierade sig på så sätt inom oppositionen. Endast 5 av 31 ledamöter reserverade sig mot majoritetens budget så moderaterna får betraktas som ensamma denna kväll.

Personligen var jag lite kritisk mot en del av min egen majoritets budget men med tanke på moderaterna som alternativ i den lokala politiken så bestämde jag mig på sittande möte att till fullo stödja en ’rödgrön’ budget i sin helhet.

Ett rätt ska moderaterna få. Utmaningarna är många för vindelns kommun och det har ni insett, men walk over är knappast ett alternativ för vi som inte ger upp i första taget.

Allvarligt Sundling Junior (m). Moderaterna var så blek igår så det blåa mest liknade pallor mortis. Då är det mer liv i dig utan att för den skull förolämpa oss levande. Synd att du prioriterade annat i går kväll. Du får boka in 23/2 i god tid, då får du och moderaterna en ny utmaning i 2009 års första fullmäktige. Vi får hoppas att det nya året blir ett bättre moderatår lokalt eller åtminstone på riksdagsplanet där skadan just nu är som störst.

Dan

4 kommentarer

  1. Mikael Sundling

    Beklagar att jag jobbade igår!
    Håller på med en test på en produkt som kanske kan göra så att Index och Cranab kan få mera jobb. Det är därför man har ersättare! När man ej har möjlighet att medverka då kliver de in i stället. Så jag får ladda till nästa KF precis som du säger!

    Nu vet jag att budgeten kommer att spricka ca 2mån in på 2009. Kom inte då och raljera med några dåliga bortförklaringar. Utan försök komma med ideer som kan lösa problemet istället. Vi har försökt och kommer att fortsätta att försöka med att få er att lyssna.

    Det som är tråkigt är att maktfullkomligheten lyser igenom så fort vi i oppositionen kommer med nåt. Med andra ord kommer vi med nåt avslås och hånas dessa förslag med automatik pga att ni inte kommit med de själva!

    Med risk för att låta som att jag gett upp. Nu har ni tydligt visat hur lite ni bryr er om Vindelns fortlevnad.

    Hare gött broder!

  2. Usk

    Tack så hemskt mycket att du trots en massa munläder talat dig varm för Bäckebos vara eller icke vara. Du röstade med majoriteten i denna fråga. Skitsnackare det är vad du är!

  3. Dan Oskarsson

    Du har helt rätt att jag ställde mig bakom majoritetens budget i fullmäktige. Reserverade mig endast mot nerdragning av 12 demensplatser i socialnämnden. Det var i det beslutet som Bäckebos framtid avgjordes. Inget kunde ändra på det beslutet enligt min uppfattning. Reserverade mig ytterligare en gång i kommunstyrelsen när förslaget till reviderad budget skulle vidare till fullmäktige. Reserverade mig INTE i fullmäktige av följande skäl: Utgången var på förhand redan klart. Facit blev att samtliga ledamöter utom 5 och alla partier utom ett, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet reserverade sig ej mot majoritetens budget. Det skulle krävas 16 ledamöter som reserverar sig men framförallt 16 som vill spara någon annanstans eller höja skatten. De 16 personerna finns inte i dagens fullmäktige.

    Men jag ger dig rätt. Hade kunnat reservera mig av mer akademiskt intresse men gjorde inte det. Så med din tolkning så har jag ett ansvar. Så är det.

    Har väntat på att du ska skriva ”Usk”. Denna blogg är lite provocerande för moderaterna. Var uppriktigt sagt nyfiken när första anonyma vindelnmoderatkommentaren skulle komma. Det är möjligt och sannolikheten är hög att den kom nu.

    Tack för att du skrev.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.