IF Metall tar ansvar och Lokala samrådsgruppen utökas

IF Metall tar ansvar
På Cranab har det påbörjats fackliga medlemsutbildningar där ett av skälen är att stötta företaget genom att facket står lönekostnaden i ett läge där företaget har övertalighet. Omfattningen är i storleksordningen att 110 st metallarbetare går en 5-dagarsutbildning. Enligt uppgift är företagsledningen positivt inställd till detta initiativ.

På Indexator påbörjas nästa vecka liknande fackliga utbildningar med stort sett samma omfattning. Detta för att mildra konjungturnedgången och värna om arbetstillfällena. Denna insats från IF Metall på Indexator motsvarar ca 3 årsarbeten. Enligt uppgift har företagsledningen varit lite mer tveksamma till denna hjälp från facket men är nu mer positiv då ansvarsområden omfördelats inom ledningsgruppen.

Lokala samrådsgruppen utökas
Den grupp som i kommunen verkar för att samordna och mildra konsekvenserna av uppsägningarna på olika sätt. De består bland annat av organisationen Företagarna, Folkhögskolan, Indexator, Cranab och repressentanter från kommunen. Denna grupp har nu utökats till nästa träff med en repressentant från personalen genom IF Metall. Bra att de som drabbas är repressenterad och att de är med från början.

5 kommentarer

  1. Lisbet - bloggen bredvid..

    Det är väldigt intressant men jag undrar……blir det något av dessa träffar?

    Eller sitter man bara och grottar ned sig i allt elände. Kommer man någon vart eller är det mest att konstatera att det är så här.

    Möten i all ära…..men vad konkret görs för att stärka människornas inre välmående?

  2. Dan Oskarsson

    Det pågår ett arbete som kommer att pressenteras mer offentligt när fler pusselbitar faller på plats. Fokus är på lösningar och inte på problem om jag känner den här gruppen rätt. Elände och att grotta ner sig kan andra så mycket bättre.

  3. Insatt

    Samrådsgruppen arbetar i nuläget med att försöka söka pengar till kompetensutvecklings projekt. Förhoppningsvist får Vindeln pengar till detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.