Permitterad några dagar

Stort sett hela verkstadspersonalen hemma med lön veckan ut. Inget dramatiskt i det och det föreligger inga nya varsel i dagsläget enligt uppgift.

Permittering
Permittering innebär att den anställde ställs utan arbete på grund av arbetsbrist, men har fortfarande kvar sin anställning. Den som är permitterad har rätt till permitteringslön (full lön) under permitteringstiden.

Upplever att vi i personalen, från VD och överlag alla i personalen ser ljust på framtiden. Vissa signaler tyder på att Indexator klarat denna konjungturnedgång bättre än åtminstone en konkurrent så här långt. De förtio som är uppsagd pga arbetsbrist fr.o.m 22 Mars upplevs från min betraktelse som väldigt aktiva, söker nya jobb, funderar på studier och är vid gott mod rent generellt. Hoppas att de är tillbaka så snart som möjligt. Att förtio personer ska lämna oss känns lite som att en familjemedlem ska flytta och att inte ses på ett tag. Ingen rolig känsla. Skiftgång skapar band och det blir lite som en familj.

Måste ändå erkänna att det inte känns helt fel att redan nu göra helg och jag tror att fler på verkstan håller med mig.

Dan

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.