Svenska landslaget i kapitalismens elitserie

Lagledningen just nu

Du tillhör det svenska landslaget. Alla vi som tillbringar vår tid på den geografiska ytan som vi kallar Sverige tillhör detta landslag. Ett landslag bestående av människor med en mängd olika erfarenheter. Ingen är den andra lik i detta landslag. Några är korta och vi kallar dem barn. De flesta är lite längre med lite olika former och färger som gör detta landslag så vacker och intressant. Om utsidan på detta landslag är intressant och vackert så är insidan desto mer fascinerande. Den utgör traditioner, erfarenheter, kunskap från en mängd nationer och folkslag genom historien.

Svenska folket, vårt landslag har valt, frivilligt eller ofrivilligt att spela i denna elitserie där handelsbalans, export och import är direkt avgörande för vilken placering vi just nu befinner oss i kapitalismens högsta serie. Vad är det som lockar med denna kamp? Allt från kapitalvaror i och utanför hemmet till den senaste tekniken till våra sjukhus. Bekvämlighet, jakten på odödlighet genom avancerad och dyr forskning. Skälen är nog många.

Hur har vi organiserat oss för denna kamp mellan nationer? Den viktigaste delen för att vara framgångsrik inom denna sport är konkurrenskraftiga företag. Företagets viktigaste beståndsdelarna är människan och rent statistiskt så består den av en socialdemokrat som i sin övertygelse genom historien förstått sambandet mellan företagande och tillväxt som ger välfärd men också, det kanske viktigaste av allt, att arbetsmarknaden ska regleras och skydda en av de minsta beståndsdelen i samhället, dvs -a r b e t a r e n. Det skall vara en -vinn -vinn situation mellen arbete och kapital där den ena inte skall utnyttja den andra.

Detta är ett av skälen till Socialdemokratins storhet genom historien, att ta ansvar för helheten i ett samhälle. Inte att som just nu där ledningen för landslaget inte vill spela med hela laget och där många sitter på läktaren. En läktare som snart behöver byggas ut för utanförskapsserien som ingen socialdemokrat vill spela i alla fall. En serie med många på läktaren.

Nästan två år till lagledningsbyte.

Dan 🙂

3 kommentarer

  1. Sheriffen av Nottingham

    Hur kan det vara fel när en regering som har egen majoritet driver sin politik? Den förra regeringen satt i minoritet och så hade det varit i över 20 år. Är det bättre då en minoritet styr? Hoppas inte för mycket på ett maktbyte 2010. Du kommer nämligen att bli besviken.

  2. anders n

    nazistmen = 6 milj döda
    kommunismen = 100tals miljoner döda.
    ändå väljer Dans fina sossar att samarbeta med ett parti som har en partiledare som har kallat sig för kommunist ett flertal gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.