Verkligheten har sprungit förbi högerregeringen

Verkligheten har sprungit förbi den dagordning som regeringens moderata kärna skrev ut för mandatperioden. Verkligheten stavas L Å G K O N J U N G T U R.

Sven Otto Litto­rin (m) fick uppdraget i regeringen att försämra a-kassan innan finans och lågkonjungturen drog in över landet som en slöja. Dessutom gavs Cristina Husmark Pehrsson (m) ansvaret för en stramare sjukförsäkring och det nya, kallare Sverige.

Denna politik skulle nog fungerat så länge högkonjunkturen ångade på men så kom verkligheten även till de som trodde att mantrat ’arbetslinjen’ och ’utanförskapet’ skulle lura en hel nation hur länge som helst. Att Svenska folket ska låta sig luras två gånger i och med nästa val får vi låta vara osannolikt.

Nu, när varselsiffrorna når rekordnivåer, är situationen annorlunda och kräver en annorlunda politik. Till och med Finansminister Anders Borg framställer hanteringen av a-kassan som ett misstag.

I en annorlunda politik för full sysselsättning är fungerande sociala trygghetssystem nämligen inte ett hinder. Att dessutom envist inte bevilja statsbidrag till kommunerna är ett hot mot välfärden. Speciellt i vår landsända med våra förutsättningar.

3 kommentarer

  1. Tryckfelsnisse

    Tjena Dan…du skrev, citat..”Verkligheten stavas L Å G K O N J U N G T U R.”…hmm…egentligen…stavas det inte lågkonjunktur? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.