Bröllop i Juni

När det är som vackrast. När vegetationen är som mest färggrann och med dofter som smeker vårt inre på ett sätt som bara naturens fulla prakt kan göra. Då ska de bli förenade, två skall bli ett. Ett med varandra och vi ska vara där.

Kolla här ropade Kerstin när jag klev in genom dörren efter en dag i fabriken. De ska gifta sig! Vilka då undrade jag. Min barndomskompis, du har ju hälsat på dem bägge. Jaha, dem! Vi har fått en inbjudan och jag har redan anmält oss, jag är ledig så allt är klart säger Kerstin euforiskt.

Trevligt! Minns ett av mina tidigaste bröllop. Kan ha varit 1980 eller året efter och det var min mors bröllop. Det starkaste minnet därifrån var bröllopsfesten som var i Café Mjölnarens lokaler. Sex år gammal vid barnbordet och mamma hade lovat att vi barn skulle få dricka hur mycket läsk som helst. Efter två läsk säger någon elak tant att unge herr Oskarsson fått nog. Att om jag dricker fler kan blåsan spricka. Fick ingen fler läsk, delar av mig förlåter henne aldrig. 😉

Det är något speciellt med bröllop. Nu känns vintermörkret lite mer övergående då man har något att se fram emot.

Dan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.