Norge idag

Kommunhuset i Hattfjelldal. Hattfjelldal är en kommun i Nordland fylke i Norge. Var ursprungligen en del av Vefsn kommun men blev en egen kommun 1862. Kommunen och dess administrativa centrum har fått sitt/sina namn från ”Hatten”, en karakteristisk bergsformation (egentligen en förhistorisk vulkankärna).

Fakta:Wikipedia

Dagsutflykt till Hattfjelldal. Ca 4 mil från Joesjö. En lämplig kortare utflykt i en storslagen natur.

Vi stannade på ett flertal ställen och tog kort. Inte så mycket människor ute i själva Hattfjelldal när vi kom fram. Fick gå in på den lokala Icabutiken för att åtnjuta lite norska ord. Priserna är något som slår mig där inne. 13.90 norska kronor för en liter mjölk. De sålde t.o.m. systemvaror där så om inte mjölken varit så dyr så hade White Russian varit ett alternativ ikväll. Nu blir det svensk lokalproducerad mjölk med svensk köttfärs därtill som ett axplock av kvällens läckerheter på matbordet. Tacos för att vara exakt.

Favoritdjur imorgon: Fläskfilé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.