Konsten att sova på ovanliga platser IV (På bio)

Händelsen utspelade sig i början av detta årtusendet. Jag var nyanställd på Indexator och vi var en grupp kolleger som bestämde oss för att äta en bit mat på Great Eastern och efter detta se den första filmen om Sagan om ringen.

Detta dygn som var en fredag började i mitt fall inte bra. Hade inte sovit på hela natten men efter arbetsdagens slut fick jag i alla fall en timmes sömn. Middagen på restaurangen flöt på som planerat. Till saken hör att det var de största storätarna i kommunen som stegade in på restaurangen. Ställer mig tveksam till om någon av oss vägde under 100kg. Vi åt som om det var det enda vi skulle göra den kvällen eller månaden, välj själva. Karotterna stod som travade på bordet, liknandes skyskrapor med ständigt återvändande personal med den ständiga frågan: -"Mera ris?"

Efter denna måltid sätter vi oss i ett mörkt rum, dvs bion. Magen var av astronomiska proportioner, hela min biologi försökte smällta mat, knappast focusera på film. Mitt mentala innersta väsen hade endast sovit en timme. Ingen levande cell med mitt tilltal skulle rösta ja till en film i kompakt mörker. Kroppen ville bara sova.

Till saken  hör att filmen är tre timmar lång. TRE TIMMAR!

Började ganska snabbt få spasmer i det kompakta mörkret. Började nicka till. En engelsktalande läkare skulla ha sagt följande om mitt tillstånd -"We are loosing him". Visserligen lyste filmduken upp lite i mörkret men med ovanstående bakgrundsfakta om min situation, så var det som en tändsticka som brinner på 3 mils håll. Inte ens ledsyn.  Mina ögon såg knappt fram till ögonlocken, brydde mig till slut inte ens att försöka hålla mig vaken. Sakta lämnade min själ kroppen och ett sömnliknande stadium intogs.

Det värsta är kvar. Jag vaknar med panikartat ryck. Helt plötsligt med en biosalongs påkostade ljud SKRIKER ett monster i filmen så att jag blir jätterädd. Jag ställer mig reflexmässigt upp i biosalongen, full av SKRÄCK av det som syns och hörs och ropar relativt högt -"OJ SÅ HEMSKT!"

Sätter mig snabbt ner när jag inser min pinsamma situation. Ingen av mina kolleger säger något då vi inte kände varandra så väl. Har hört i efterhand att en trodde att jag var en lättskrämd person som reagerade som jag gjorde. En annan tyckte att det såg komiskt ut när jag hela filmen kollade på mina skor.

Småler åt denna händelse så här efteråt. Hyfsat pinsamt när det hände. Bjuder på det. Har länkat till mina tidigare texter om olika "tupplurer" lite längre ner. 

 

 

Konsten att sova på ovanliga platser III (På Östersjön i storm):

http://blogg.vk.se/dan-oskarsson/2008/08/07/konsten-att-sova-pa-ovanliga-platser-iii-122903

Konsten att sova på ovanliga platser II (Bakom ratten efter krogen):

http://blogg.vk.se/dan-oskarsson/2008/07/21/konsten-att-sova-pa-ovanliga-platser-del-ii-122942

Konsten att sova på ovanliga platser I (Folktandvården):

http://blogg.vk.se/dan-oskarsson/2008/06/15/konsten-att-sova-pa-ovanliga-platser-123073

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.