Första kontakt med Christer Fuglesang i rymden. Utomjordiskt liv? Människans utmaningar på jorden och i rymden

Första bloggen från den nuvarande rymdfärden. Hittade den på http://www.rymdkanalen.se/blogg

Första kontakt med Christer Fuglesang i rymden

VI kom iväg! Underbar start. Kändes mindre skakig än förra gången. Har inte hunnit se mycket ut ännu, vi har jobbat hårt, men Discovery är nu rätt konfigurerad för rymden. Tyngdlösheten lika kul som förra gången. Har ätit liten mycket sen middag och ska nu sova. MET= 7tim 30 min.

Christer

/texten är redigerad så att de svenska tecknen å, ä och ö framgår/

Rekommenderar Christers bok "13 dygn i rymden efter 14 år på jorden". Läste den under semestern. Intressant att läsa Christers egen berättelse om rymdfärden. Om den nervösa uttagningen. Astronaututbildningen. Framförallt handlar den om det märkliga livet i rymden i en hastighet av åtta kilometer per sekund. En hel del fantastiskt vackra bilder i den.

En utmanande tanke är om det finns liv på andra planeter? Rimligt enligt min uppfattning. Vi människor finns bevisligen och universum är som vi alla vet stort. Frågan om intelligent liv låter jag vara osagt. På lång sikt är det en överlevnadsfråga för mänskligheten att färdas i rymden. Vi människor är för sårbara att bara finnas på den här planeten. Ur ett rymdhistoriskt perspektiv var det inte så länge sedan stor del av livet på jorden släcktes av en meteroid. Det kommer att hända igen. Men just nu har vi människor andra överlevnadsutmaningar och det största hotet är på kort sikt oss själva. 

Den globala miljön. En befolkningsexplosion med krav på samma välfärd och prylar som vi svenskar tar för givet. Tänk när några av världens största nationer, Kina och Indien också har råd att köra två bilar per familj. Vi får nog tillslut tänka om lite bland världens rikaste länder. Vi i västvärlden kan inte med förtroende säga att det bara är vi som ska smutsa ner denna värld. Vi måste gå före och visa övriga världen att det finns alternativ. 

Kunde inte låta bli att lägga ut denna bild. Ger uttrycket "titta inte ner" en helt ny innebörd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.