Pressmeddelande 2009-10-30

En Seger för Sveriges Ungdomar, Socialdemokraternas Ungdomspolitik har idag tagit ett Stort kliv framåt! Nu vinner vi valet 2010!!

Dan 🙂 

PRESSMEDDELANDE
 
Stockholm/Älvsjö
 
2009-10-30
 
 
Jobbkongressen tog tydlig ställning för ungdomars livssituation och möjligheter
 
Den socialdemokratiska partikongressen fattade idag beslut om att ingen ung under 25 ska nekas plats på kunskapslyftet. Det innebär att ungas rätt till stöd i krisen kommer att prioriteras. SSU vann striden efter att en motstridig partistyrelse till sist tvingades ge med sig efter ett överväldigande tryck från kongressen.
 
         Beslutet är en seger för den unga generationen som fick möta tuffa nedskärningar i skolan vid förra krisen. Nu ges unga hopp genom att kunna utbilda sig under krisen för att stå starkt rustade när jobben kommer. Detta var en av de viktigaste frågorna för SSU under kongressen, men många viktiga frågor återstår, säger Jytte Guteland ordförande SSU.
 
Dan Oskarsson, kongressombud från Vindeln, med ansvar för ungdomsfrågorna i Västerbottensdelegationen var starkt bidragande till att utfallet blev så bra. Långt in på småtimmarna igår fördes ingående samtal med partistyrelsens fördragande Thomas Bodström.
 
Jytte Guteland skickade även ett tack-SMS till Dan direkt efter att beslutet hade fattats i kongressalen. ”Tack Dan! Det hade inte gått utan dig.” Hon använde även Vindelns kommun som ett gott exempel på hur socialdemokraterna ska arbeta lokalt med att få in unga människor i politiken.
 
         Det var verkligen tufft, men det gick och jag är jätteglad att både partistyrelsen och kongressombuden så klart tog ställning för de unga. Det visar att socialdemokraterna verkligen är ett parti som förstår och tar ungas villkor och möjligheter på allvar, säger Dan Oskarsson kongressombud från Vindeln.
 
         Det här var även min första kongress och det var mycket nervöst att gå upp i talarstolen men det kändes härligt när beslutet togs, fortsätter Dan Oskarsson.  
 
 
 
För mer information kontakta:
Dan Oskarsson 070-603 55 36
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilaga:
 
Vindelns kommunfullmäktigelista inför valet 2010 efter beslut i representantskapet
 
1. Mathias Haglund (33)
2. Britt-Louise Eriksson (41)
3. Dan Oskarsson (35)
4. Annica Hallingfors (37)
5. Tomas Lundmark (54)
6. Maria Eklund (25)
7. Erik Persson (30)
8. Nina Louglin (49)
9. Göran Dalh (57)
10. Anneli Andersson (34)
11. Kent-Erik Mattsson (32)
12. Dan-Olof Andersson (69)
13. Åsa Forsell (30)
14. Ulrika Åström (37)
15. Kennet Bergqvist (31)
16. Anders Wikström (54)
17. Maria Svensson (36)
18. Per-Anders Olsson (63)
 
Bakgrund
 
Hälften, dvs. 50 procent, är 35 år eller yngre med en snittålder på 41,33 år på de första 12 platserna (som utifrån 2006 års valresultat är ordinarie ledamöter). Första namnet, Mathias Haglund, idag vice ordförande i kommunstyrelsen, är endast 33 år.
 
Valberedningen har tillämpat principen om varannan damernas och sett till många olika kompetenser för att få en så sammansatt lista som möjligt.
 
Socialdemokraterna i Vindeln har utmanat sig själva för att kunna genomföra föryngringsprocessen utan att för den delen göra avkall på erfarenhet och kompetens, vilket visar på att det går och är möjligt att genomföra en sådan process om viljan finnas.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.