Lobbyism, när den är som bäst

Fler jobb åt unga. En socialdemokratiskt ledd regering kommer att investera i utbildning, praktik och jobb till ungdomar, för att betvinga ungdomsarbetslösheten. Det beslutade kongressen igår.

Partikongressen beslutade: "att ungdomsarbetslösheten ska bekämpas genom att varje ung person som bedöms behöva det ska få utbildning, praktik, en lärlingsplats eller subventionerad anställning från första dagen". Ungdomar som inte fått jobb inom ett år ska få delta i en yrkesinriktad utbildning med arbetsplatsförlagd praktik, alternativt kunna gå en högre utbildning.

SSU:s ordförande Jytte Guteland föreslog också en kunskapsgaranti som innebär på att ingen under 25 ska nekas en plats i kunskapslyftet. Partistyrelsen gav bifall till förslaget och kongressen ställde sig bakom kravet.

Glömmer aldrig när jag på ca 30min tog partidistrikt för partidistrikt och förankrade bland de 350 ombuden att vi skulle gå på Jytte och SSU:s förslag till omskrivning av partiets riktlinjer. Minns speciellt när jag lutade mig in över Stockholmsdelegationens förstabänk för att förankra med Anders Carlberg (fryshuset) som var temagruppsansvarig och en person på förstabänken säger i mitt öra -"Vi är med!" -"Stockholm är med" och det visade sig vara Jens Orback. Vilket minne!

 

Lyssna på sekunderna 25-50 i inslaget medTomas Bodström. Är så glad att få vara med och bevisligen påverkat partiet. Bodström säger i sekund 45 att det "det går så fort att man inte hinner med i det slutliga beslutet" Dan, SSU och Sveriges Ungdomar- Tomas Bodström 1-0 🙂

"Vi åkte på däng" säger Tomas Bodström! Japp, där fick Advokaten och Riksdagsledamoten möta lite facklig förhandlingsvana, oppinionsbildning och nätverksbyggande. Fast idag är vi ENADE och nu är det Mona S och Tomas B  som äger ungdomarnas dagordning och skall verkställa det gemmensamt tagna kongressbeslutena .

Dan 🙂

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.