En splittrad moderat opposition beslutade om arbetskläder till vårdpersonalen

Egentligen får moderaterna i Vindeln utifrån det förtroende väljarna gav dem 2006 ett för stort utrymme.

Så är det i kommunens styrelser och nämnder. Och i fullmäktige. Inte kostnadseffektivt och värdeskapande alla gånger men demokrati tar tid och ska få ta tid. Alla ska komma till tals och få ett utrymme. Även Vindelnmoderaterna.

 

Moderaterna föreslår att:

1. Ett äldreboende läggs ut på anbud 2011-01-01. Billigaste anbudsgivare vinner, givetvis ska en lägstanivå på kvaliteten hållas.

2. Verksamheterna Lass och Lss. Undersöka möjligheterna till annan utövare än kommunen.

Med största sannolikhet ingår arbetskläder finansierad av det lägsta anbudet efter att en vinst räknats bort. Vilka i personalen som hamnar i övertalighet och i moderaternas utanförskap är med de här förslagen oklart.

2010 kan ni väljare hjälpa Moderaterna ordna arbetskläder till dessa två ovanstående verksamheter. Vi i majoriteten kommer att införa arbetskläder när ekonomin medger det. Valet är ert.

I en kommentar på min förra blogg skriver Mikael Sundling (m): "Men i vanlig ordning vägrar ni att prova andra aktörer som sköter den offentliga sektorn. Ni vill heller inte utreda om alla verksamheter sköts korrekt vilket vi vill. Men förhoppningsvis så får vi svar på detta efter valet när vi förhoppningsvis kommer att vara i majoritet. Jag anser att du som Socialdemokrat bör förklara för oss hur ni ska få ekonomin att bli bättre och inflyttningen öka."

För några år sedan lät vi i majoriteten utreda konsekvenser av att Älvbackens äldreboende lades ut på ett privat vårdföretag. Resultatet av anbudet visade att vår egen personal var mer konkurrenskraftig, det blev billigare och bättre om vi fortsatte att utföra arbetet i kommunal regi. Glömmer moderater så snabbt?

Din andra fråga bör först svaras av er moderater som anser er kunna förbättra kommunens ekonomi och verka för  en större inflyttning. Vad är det som gör att ekonomin blir bättre och att inflyttningen ökar med ett privat ägande av Älvbacken? Vinsterna i företaget och färre händer i vården, dvs färre arbetstillfällen, på vilket sätt är det positivt för inflyttningen?

 

 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Åke H

    Intressant DAN! Bra att du presenterar Moderaterna lokalpolitik. Men vad ska ni göra för att få till ekonomin som ni tydligen raserat?
    En reflektion ni inom socialdemokratin lever om över att era motståndare ej presenterar vad de vill, men jag tycker bla att Sunken har presenterat vad de vill med Vindeln tydligt. Men du har inte skrivit en rad om vad ni vill. Sluta kasta skit och kom med något eget istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.