Läsarfråga från Mr Cool

Mr Cool säger:

Angående ditt svar rörande facket så har jag som lekman svårt att förstå att man ensidigt måste liera sig med ETT parti. Det normala vore väl att facket söker relationer i alla partier där samtycke finns som gynnar den egna organisationen. Men om det nu är så att endast socialdemokraterna kan erbjuda detta så är väl allt väl. Jag har i mitt yrkesliv haft samarbete med facket och inser de fördelar samt nackdelar som det innebär. Men en sak är klar, facket måste förnya sig och inte leva kvar i Ådalen –31. Politiskt arbete är inte min grej så jag flyttar inte till Vindeln. Vindelrökt skinka..mums

 

Socialdemokraten svarar:

Utan att riktigt veta så ska jag försöka svara på dina frågor ur mitt perspektiv. Egentligen skulle jag vilja beskriva Facket och Partiet som en familj.

Varför Facket lierar sig med bara ett Parti? Det är nog av flera skäl. Facket startade det Socialdemokratiska arbetarepartiet en gång i tiden. Under förra seklet växte partiet till ett statsbärande parti, den mest inflytelserikaste organisationen som har påverkat flest människor i detta land genom historien. Det var och är naturligt att samverka med varandra, de är som syskon. De håller ihop för de vet att tillsammans är de starka. När den ena är ute i kylan så finns det alltid värme hos den andre. Hud mot hud. Biologi när  den är som vackrast.                                                                                              

Om du är gift eller sambo och har barn Mr Cool, så kanske du också sett fördelarna med att leva med samma familj hela tiden. Detta kräver naturligtvis en strategiskt långsiktighet. Det kan vara frestande att vara fri i relationer. Den som prövat att berätta för sin partner att den inte är den enda du älskar, att det finns fler relationer, inser ganska snabbt att det uppstår nya problem att lösa som tar bort fokus från det viktiga här i livet.

Partiet och facket lever monogamt, inte alltid ett spännande liv med nya ansikten vid frukostbordet. Det ska inte vara spännande heller. Socialdemokraterna och facket har alltid fått städa upp människors spillror när andra partier varit framme vid frukostbordet. Det blir några nätter, upp till fyra år sedan spricker relationen till människorna för den var aldrig ärlig eller uppriktigt intresserad av människorna Socialdemokraterna värnar om. 

Facket och Socialdemokraterna repressenterar en grundtrygghet.  

Det korta svaret på din fråga är att för att få den andres fulla uppmärksamhet över tid krävs en daglig förståelse och respekt för varandra. Att Socialdemokraterna samverkar med facket och vice versa är en långsiktig strategi. 

Jag håller med dig om att både Facket och Socialdemokraterna måste fortsätta att utveckla sig. Vi återkommer säkert i det ämnet.  Det hade  uppriktigt sagt behövts en "Mr Cool" i moderaterna i Vindeln. Vi kanske kan återvända till det ämnet också. Vindelrökt skinka, mums skriver du. Har en sådan i kylen som ligger och väntar 🙂 Bara det en anledning att flytta hit!

Dan

2 kommentarer

 1. Krister Jonsson

  Det var så att Facket behövde politisk makt och skapade socialdemokratiska partiet skulle dottern skilja sig från modern nä tror inte det.

 2. Trovärdigt? Men snälla vakna!!!

  Fortsätt med ert förlegade snack om samröre.
  Men det är märkligt att fd fackbossen Björn Rosengren i en interjuv med Ulf Elving tyckte att nuvarande regering förde en bra socialdemokratisk politik.Han menade ochså att en rödgrön regering måste föra en borgelig politik om dom kommer till makten.
  Det är lika märkligt som fackets handlande under kapatalisten Göran Persson tid vid makten.
  Jag blir mer och mer konfunderad! Vad sysslar dom med i sina slutna rum?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.