Vindelns kommun

Valet den 19:e september handlar om att ta ansvar. Att ta ansvar för helheten och inte bara för en begränsad del. Flera är de partier i Vindeln som tycker sig ha särskild insikt i hur kommunen ska styras bara de får komma till makten. Förslagen haglar och spretar om hur det ska bli så bra om bara de skulle få bestämma. Sällan finns någon helhetssyn på hur förslaget ska kunna passa in i vår begränsade budget. Inte heller finns någon analys av om det är just detta som vi skulle satsa pengar på om vi nu skulle omprioritera.

 

Som väljare måste man fundera på vilket parti i politiken som är bäst på att göra de avvägningar som behövs för att styra en kommun. Det är inte enskilda frågor som vi driver utan en helhet. Inte heller är det enskilda individers väl och ve vi driver i politiken, det är allas gemensamma intressen som måste komma först. Socialdemokraterna har styrt Vindeln tillsammans med Centern i 12 år. Vi är beredda att ta ett fortsatt ansvar för Vindeln, i egen majoritet eller tillsammans med något annat parti som vågar ta ansvar precis som vi.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Mathias Haglund

    Du skriver så förståndigt Dan 🙂 Det hela är ju ganska enkelt egentligen, vi vill jobba och ta ansvar tillsammans för att vår kommun ska vara ett ställe där människor trivs och vill flytta till. Ibland är inte besluten lätta att ta när man har ansvar för helheten och det är då som man sätts på prov som politiker. Men någon måste ta ansvaret. Du väljare och läsare av denna blogg, vem litar du på att ta detta ansvar för din kommun?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.