Fler och bättre jobb i skola, sjukvård och omsorg

 

Kvaliteten i skolan, sjukvården och omsorgen måste förbättras. Under det senaste året har antalet anställda i välfärden minskat med ca 25 000 – och ytterligare uppsägningar väntar. Det innebär att varje elev får mindre uppmärksamhet i skolan, och att patienterna får sitta längre i väntrummet.

Högre kvalitet går inte att uppnå utan fler anställda i välfärden. Vi vill investera minst tolv miljarder kronor mer än regeringspartierna i vård, skola och omsorg. Vi vill långsiktigt säkra kommuners och landstingens ekonomi genom att under nästa mandatperiod se till att statsbidragen är värdesäkrade.

 

Elevernas kunskapsresultat i skolan sjunker. Det är en utveckling som måste brytas. Vi vill förbättra kvaliteten och tillgängligheten i välfärden. Därför kommer vi att prioritera ekonomiska satsningar till välfärden i bland annat kommuner och landsting. För oss kommer välfärden först och är överordnad skattesänkningar.

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Jag ser att vi delar IF Metall-annons. I ditt fall blir säkert kryssen många, däremot är det lite spännande att se om jag erövrar något. Men det är ju totalen som är viktig, och där vet vi ju eller hur?… Trevlig valhelg!

  2. Britta

    Nu är det ju så att, ska du sitta på Hälsocentralen i Vindeln framöver då blir det en lång väntan för de har inga läkare kvar. Så slå en signal till dina vänner på landstinget och hör hur de ska hantera detta????????????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.