Valet 2010 i kommunen

Valet i kommunen gick bra. +5,7 procentenheter. Det ska vi Socialdemokrater glädjas åt samtidigt som framgången också skapat en förändrad politisk karta. Det finns risk för en borgerlig allians eftersom Centerns förtroende minskat hos väljarna och Socialdemokraternas ökat. Makt och inflytandebalansen i den mandatperiod vi just nu är på väg in i är förskjuten till Socialdemokratisk fördel rent teoretiskt. I praktiken är Vindeln fortsatt borgerlig sedan tidernas begynnelse då de blå partierna alltid haft mer än 50% av mandaten i fullmäktige. 

S är största parti men behöver ett eller flera samarbetspartier för att vi ska kunna bilda en majoritet. C är näst största parti, hälften så stort som S men i egenskap av borgerligt parti, med den unika möjligheten att göra upp med M, FP, KD och bilda egen majoritet.

 

 

 

Att Ewa-May uttalar sig tveksamt i media om Socialdemokraterna, deras samarbetspartner sedan 12 år är olyckligt, inte bra för kommunen och stör ett eventuellt kommande sammarbete mellan C och S. Det är möjligen taktiskt av Centern. Hon förbereder sig själv, Centern och kommunborna på att det kan bli en borgerlig allians för att Centern ska ha ett liknande inflytande som idag. Detta till ett högt pris då det knappast är det bästa för kommunen.  

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.