Centerpartiets upphöjning av Moderaterna från opposition till majoritet skadar kommunen

Insikten om att vår kommuns

fortsatta utveckling i hög grad

påverkas av vår omgivning är

olika hos partierna i vårt

kommunfullmäktige.

 

Socialdemokraterna och Centerpartiet har i det gemensamma arbetet för kommunens bästa alltid försökt påverka vår omvärld i en för kommunen positiv riktning. Ewa-May Karlsson (c) har i egenskap av vice ordf. i styrelsen för Region Västerbotten agerat som regionpolitiker. Socialdemokraterna i vår kommun med mina företrädare och nu med mig som representant agerat och verkat i Region Västerbottens fullmäktige med samma insikt, att det är av betydelse att kommunen agerar i ett större sammanhang i länet, landet och ytterst i det europeiska samarbetet.

Det lokala parti som varit minst insiktsfull om att världen är lite större än Vindelns kommun är Moderaterna. Hur många gånger har det inte i olika sammanhang förklarats för ledande Moderater med "pekbokspedagogik" att vår kommun inte är ensam och att vi är beroende av vår omvärld och hur vi agerar i den. 

 

Nu har Moderaterna i Vindeln med sitt nya förtroendemandat som kommunbärande parti börjat agera i länet.

 

En av de mest inflytanderika personerna i länet, Lennart Holmlund (s) skriver på sin blogg om den nyss genomförda UMEÅGALAN och jag lyfter fram den del som han upplevde som påverkade honom mest negativt.

Citat Lennart Holmlund: "Men även kalas har sina nackdelar och i den stimmiga miljö som det blir, är det dels intressanta samtal men även saker som kan få andra konsekvenser. Det sätt som jag blev bemött av moderaternas nya man i Vindeln kommer att få konsekvenser om han kommer med i Umeåregionsamarbetet.

Kort sagt blev jag mycket förvånad och upprörd över hans uppträdande och med den synen som uppvisades kommer samarbetet att se helt annorlunda ut i framtiden. Hittills har arbetssättet varit mycket förtroendebyggande men den delen föll platt till marken vid första mötet. Det är i och för sig inte mitt eller Umeå kommuns problem men ett samarbete bygger på förtroende och det kommer inte att finnas med delar av ledningen från Vindelns kommun. Det går heller inte att reparera med några enkla uttalanden för i vissa fall kommer en persons förhållningssätt i dagen."

 

VästerbottensKuriren bekräftar i dagens papperstidning att Moderaten är Tomas Nilsson.

 

 

 

Att Moderata företrädare i allianssamarbete med Centern nu får ett större inflytande är beklagligt. Där ska ansvaret helt ligga på Centern. Att Moderaterna fått och tagit ett större inflytande ligger i alla partiers målsättning och där har Moderaterna lyckats men inte utan det aktiva stöd som krävts från Centerpartiet.

När nu ledande Moderater representerar den politiska majoriteten i kommunen på UMEÅGALAN, näringslivets galakväll, så representerar de inte bara sig själv utan hela vår kommun. Att de inte kan uppträda med vett och etikett internt i kommunen har varit ett begränsatt och relativt okänt problem för den stora massan. Men nu i majoritet med Centern med en upphöjd status till majoritet och företrädare för kommunen blivit ett inte längre begränsatt, utan nu också känt problem i hela länet.

 

Att Centerpartiet trots sitt

avtal med Moderaterna om

uppförandekoder inte kommer

att få det lätt de närmaste fyra

åren är uppenbart. Men till

vilket pris för kommunen?

Etiketter: , ,

9 kommentarer

  1. Kalle

    Men Dan – är vi överhuvudtaget förvånade? Det nya vice kommunalrådet har väl inte agerat i politiken överhuvudtaget om det inte gynnat honom själv???? Priset: ja vad blir det? Jag hoppas ändå att våra vänner i kranskommunerna runt om oss fattar att vi har en despot som vice kommunalråd. Vi övriga fattar att tillsammans blir vi starkare. Tack Dan för en bra blogg. Allt detta handlar om vårt kommunalråds apanage, hon fick köpa ner sig och börja samarbeta med M i Vindeln – det vet både du och jag!

  2. Rädda Vindeln från socialismen

    Dan. Tror inte att det är Lennart Holmlund som ska avgöra vilka som ska få delta i regionarbetet. Så stor är han inte. För annars luktar det den välbekanta diktaturlukten från Cuba, Nordkorea eller Mao-Kina. Du övade ju i fullmäktige med inledningsfrasen: ”Kamrater ! ”

  3. Kalle

    citerar L Holmlund i Umeå:” Men även kalas har sina nackdelar och i den stimmiga miljö som det blir, är det dels intressanta samtal men även saker som kan få andra konsekvenser. Det sätt som jag blev bemött av moderaternas nya man i Vindeln kommer att få konsekvenser om han kommer med i Umeåregionsamarbetet.

    Kort sagt blev jag mycket förvånad och upprörd över hans uppträdande och med den synen som uppvisades kommer samarbetet att se helt annorlunda ut i framtiden. Hittills har arbetssättet varit mycket förtroendebyggande men den delen föll platt till marken vid första mötet.”

  4. Jonte

    Ewa-May, står du bakom Tomas Nilssons angrepp på Lennart Holmlund?

    Ewa-May, varför tillsätts inte vice ordförandeposterna med kommunens största parti, socialdemokraterna?

    PS. Jag har ALLTID trott på dig som en rättskaffens kvinna väl värd att leda Vindelns utveckling, men då Tomas Nilsson (M) fick ditt godkännande att lägga krokben för ditt jobb inom regionsamarbetet börjar man undra om du är lämplig som kommunalråd i Vindeln.

    Hade jag varit ’Sunken’ nu hade här nu stått vokabulärer att läsa som; ”Stalinfasoner”, ”Skämmes ta me’ fan”, ”kommunister” etc. etc.
    Osa

  5. Dan Oskarsson

    Svar till Rädda Vindeln från socialismen (2010-11-13 18:52)
    Den här kommentaren hade mailadressen [email protected] som avsändare. Kent Ärletun (M) visade det sig ligga bakom den adressen. Blivande ordf. Miljö och Byggnämnden i samarbetet med Centerpartiet. Inget diplomatämne där heller.

  6. Kenth Ärletun

    Dan ! Att inleda ett anförande i fullmäktige med ”-Kamrater !” har gett mig den totala insikten av total respektlöshet och bristande insikt om kommunens högsta politiska organ liksom för deltagarna där. Det har också gett mig insikten om din inställning till det politiska livet i Vindeln och hur du vill att det ska bedrivas. Ett sånt beteende har jag alltid tagit och tar starkt avstånd ifrån. Det kommer du nog att märka i min roll som ordf i MoB.

  7. Dan Oskarsson

    Svar till Kenth Ärletun (2010-11-22 08:58)
    Kenth Ärletun. Vilka proportioner du tar till med. Mitt första anförande 2007 i fullmäktige öppnades med hälsningsfrasen ”Kamrater” vilket betyder ”vänner” som också var min innebörd. Vilken innebörd du lägger i ordet kamrat får stå för dig. Det är bra att du som blivande moderat i ledande position börjar förespråka god etik och moral. Den sjukdomsinsikten har inte tidigare funnits bland er moderater.

  8. Kommunbo

    Till er båda , Kalle och Dan vill jag bara säga att det är bra att det finns klarsynta som ni i Vindeln.
    Håller med er ang M, i Vindeln.
    Politiken skall gynna oss alla och inte ett fåtal!

  9. Arbetare

    En politiker som skriver under signatur ”Rädda Vindeln från socialismen”, dessutom blandat med eget namn på din blogg!
    Vad har han då använt mer som signatur?
    Aldrig mer vänsterstyre tex?
    Hur kan denne man vara politiker???
    Skrämmande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.