Moderaternas löftesbrott mot sina väljare del 1

Under Måndagen samlades de för mandatperioden folkvalda ledamöterna. Till antalet 31st för ett sedvanligt Valfullmäktige. Den nya majoriteten, C, M, FP och KD skötte sig exemplariskt på alla sätt utom ett. Det exemplariska uppförandets misslyckande stavas M o d e r a t e r n a. Enligt min uppfattning begick de flera moraliska fel. Jag kommer att släppa en serie bloggar som kommer att belysa moderaternas tillkortakommanden.

Ska försöka redovisa vilka beslutspunkter av större betydelse på dagordningen som vi Socialdemokrater hade en avvikande mening än den nu styrande majoriteten. Dessutom redogöra för motiven till våra ställningstaganden. Väljer att redovisa 4 beslutspunkter från fullmäktige i den här och kommande bloggar. Kommer dessutom att informera er om världens kanske snabbaste brytande av ett vallöfte som våra lokalmoderater lyckats med.  

§5 Val av kommunstyrelse för tiden 2011-2014.

Majoriteten med den borgerliga alliansens förslag till beslut var en utökning av kommunstyrelsen (KS) från 11 till 13 platser. Vi Socialdemokrater yrkade på en minskning från 11 till 9 platser. Våra motiv var i huvudsak två:

1. Ett KS med färre ledamöter är effektivare och inte lika kostnadsdrivande för kommunen.

2. Vi Socialdemokrater ville syna Moderaternas 12-åriga kamp i opposition för att minska kostnaden för kommunens förtroendevalda och för deras lika långa kamp att effektivisera kommunen. Vi ville se om det fanns kvar någon egen vilja eller politiskt handlingsutrymme i det tidigare så frispråkiga och högljudda partiet Moderaterna nu när de samarbetar i en allians med Centern.

En helt enig borgerlig Majoritet röstade igenom utökningen av KS. Ett formellt giltligt beslut. Däremot ett omoraliskt beslut av Moderaterna då de i valrörelsen och de senaste årens budgetberedningar i opposition på alla sätt markerat sin avvikande uppfattning med att föreslå olika besparingsåtgärder för att minska demokratins kostnader.  Ett brutet vallöfte enligt min uppfattning. 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Dan Oskarsson

  Svar till Paul Redstig. Ni moderater kommer att granskas i fyra år av oss i oppositionen och inte sista veckan innan valet. Era löftesbrott redovisar jag allteftersom och som du själv säger så kommer väljarnas förtroende för er moderater att avgöras på valdagen. Du skriver att jag utelämmnar så mycket viktig information på mina bloggar men ska det jämföras med dig som knappt skriver något eget material men ett ”tips” med två p till mig kostar du på..

 2. SLenn

  Är du Dan Oskarsson oförmögen att erkänna att du kan ha fel i bland. Du betraktar valfullmäktiges beslut som omoraliskt och säger att M brutit vallöfte. Redstig visar att det du säger är fel? På det svarar du ingenting. Är det Redstig som har fel????

 3. Dan Oskarsson

  Svar till SLenn (2010-12-03 17:36)
  Jag säger att moderaterna är omoraliska i några av de beslut de tagit på senaste fullmäktige. Att Redstig i ett enigt fullmäktige tagit bort ett utskott på 5 ledamöter som sällan har möten och utökat KS med 2 ledamöter som jämförbart har möte oftare kommer enligt min tolkning vara vallöftesbrott när jag redovisat alla uppgifter. Ovanstående är endast del 1.

 4. fredrik granberg

  ja undrar hur vi moderater redan har gjort vallöftesbrott innan vi ens har börjat styra.
  och hur har du räknat fram att det blir dyrare????

 5. Dan Oskarsson

  Svar till fredrik granberg (2010-12-03 19:49)
  Fredrik. Moderaterna lovar att minska den politiska representationen före valet och när man efter valet har möjlighet ökar de den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.