Del 3, Moderaterna och deras löftesbrott mot sina väljare.

I en serie bloggar lyfter jag från det senaste fullmäktigemötet 4 beslutspunkter där vi Socialdemokrater hade en avvikande mening från Majoriteten. Moderaterna begick i samma beslutspunkter moraliska fel mot sina väljare med brott mot vallöften enligt min uppfattning.

 

§ 48 Budget Vindelns kommun 2011-2013

Budgeten är i huvudsak framtagen av den gamla majoriteten S och C innan valet. Det arbete som ligger till grund med den stora budgeten är de mindre budgetarna i nämnderna Sociala, Utbildnings- och fritidsnämnden och Miljö och Byggnämnden.  

Ett enigt fullmäktige antog budgeten. Dvs Moderaterna lade sig platt inför Centerpartiet i det nya samarbetet med den borgerliga alliansen. Moderater så platt att det inte med rättsmedicinsk analys går att finna spår av Moderaterna i budgeten för Vindelns kommun 2011-2013. Ett enigt fullmäktige om budgeten, dvs Vänsterpartiet hade samma uppfattning och inflytande som Moderaterna. Den exakta summan 0kr skilde Moderaterna från Vänsterpartiet.

 

0kr!  

 

Moderaternas bryter vallöfte på vallöfte till sina väljare genom att inte få igenom något i den budget de haft störst möjlighet att påverka.

Om Moderaterna hade fått igenom något av värde i Alliansamarbetet som de kunde lyfta som en bra sak de fått igenom till sina väljare, något de kunde peka på som är för kommunbornas bästa. 

Nej, de kliver rätt in i samarbetet förbehållslöst, röstar igenom en budget som t.o.m. Vänsterpartiet ställer sig bakom och dessutom har Moderaterna skrivit på ett uppförandekontrakt med Centern som minimerar eller raderar dem som parti.

Moderaterna finns inte, Centerpartiet styr nu ensam!

Hur kan Moderaterna välja att ingå i Majoritet med Centernpartiet utan någon som helst motprestation av värde? Vallöftesbrott? JA!! Dessutom brott mot all mänsklig logik skulle jag vilja påstå.  

 

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

 1. Mikael Sundling

  Att ni blev ställd åt sidan har gjort dig bitter så det räcker och blir över ser jag. Bra att du analyserar, men mitt tips till dig Dan är att du bör analysera varför det blev så att Centern ej vill ta i er ens med tång.

  Det stämmer som du skriver att vi nu sitter i makten. Vi har fyra år på oss att framföra vår politik, så du behöver inte må illa över att vi ej fått igenom så mycket av vår politik ännu. Med det kommer att märkas snart det lovar jag dig. Ert inflytande kommer att minska i och med att ni hamnat på sidan om. Personligen anser jag att det är det viktigaste för vår kommun.

 2. Dan Oskarsson

  Svar till Mikael Sundling (2010-12-05 13:43)
  Mikael. Analysen varför Centern så gärna vill samarbeta med Moderaterna är väl uppenbar. Ni Moderater utövar inte ert inflytande, vilket är alla seriösa partiers viktigaste målsättning. Det är bara partiet Moderaterna i Vindeln som är engagerade politiskt utan att vilja utöva sitt inflytande. Klart att Centern ville samarbeta med er.

 3. Paul Redstig

  Men snälla Dan Alliansen börjar sitt uppdrag den 1 januari.

  Vi i Alliansen har ett bra klimat inget parti är så stort att de styr över de andra.

  Nu blir det Allians politik i Vindeln och hur bra är inte det

 4. lf

  Den som man verkligen bör ifrågasätta är väl kommunalrådet Ewa-Maj Karlsson.Hur kan hon se sina förra allianspartner i ögonen? Jag säger att politiken är de omöjligas konst.Hon ses inte på bloggen.Varför det?Kan det möjligen vara att centern gör det med vem som helst!

 5. Nils-Fredrik S tycker att Dan håller på att snubbla!!

  Vad är det för fel på ”nya Socialdemokraterna” i Vindeln.
  Att börja tala om M:s svek mot sina väljare före den verkliga 4-års perioden börjat är att snubbla före mållinjen.
  Vad man hoppas på med Alliansens framtidspolitik är framförallt ekonomistyrningen och inte minst ett slut på den socialdemokratiska ”garderobspolitiken”.
  Detta kommer att innebära bättre information till oss kommunmedborgare före besluten är ett faktum.
  Ett underifrånperspektiv är viktigt för kommunens överlevnad och inte minst se till att ”hela kommunen” får leva.Byaföreningar mm bör vara givna bollplank i Alliansen.

 6. Dan Oskarsson

  Svar till Paul Redstig (2010-12-05 14:53)
  Paul. Du och Moderaterna står kvar på perrongen men tåget har gått.

  Vi hade Budgetfullmäktige 2010-11-29! Årets viktigaste politiska styrdokument -Mål och Budget 2011- togs vid det mötet.

  Just nu kör Centern loket. Vi Socialdemokrater sitter i 2:a klass med de övriga partierna som var vaken på fullmäktige.

  Ni moderater väntar på perrongen till 1 Januari men det går inget demokratitåg då.

 7. Dan Oskarsson

  Svar till Nils-Fredrik S tycker att Dan håller på att snubbla!! (2010-12-05 21:41)
  Nils-Fredrik. Du är arbetsgivare och Moderat. En liknelse. Ewa-May K och Centern har styrt företaget Vindelns kommun i 12 år. Ni Moderater sökte jobbet som deras hjälpreda. En förhandling om villkor resulterade i att 25 okt blev ni Moderater officiellt en del i den nya gemenskapen. Bygdens Moderater hade fått en funktion och ett arbete i att se till att tillfredställa Centern som arbetsgivare. När ska vi börja jobba frågar ni Centerpartiet? Ni börjar 1 Januari, om nu Centern sagt så, tvivlar. Ni har jobbat ett bra tag ni Moderater vill jag påstå. Undra vilka villkor ni fick. Gratisarbete?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.