Det snabbaste brutna vallöftet? Moderaternas brutna vallöften del 5

19 sep valde väljarna vilka som skulle företräda oss de närmaste fyra åren här i kommunen. Av dessa valde 18% att rösta Moderat av en anledning vi endast kan gissa oss till. Moderata vallöften kan vara ett av deras skäl.

 

Det snabbast brutna vallöftet dröjde hela 29 dagar(!) för våra i det här fallet snabba Moderater. Rekord?

 

 

Fakta:

Moderaterna lovade dagen innan valet att:

-"En röst på oss kommer inte att innebära fortsatta neddragningar inom äldreomsorgen" 

Vallöfte, Klicka här!

 

18 okt hade Socialnämnden sitt sammanträde. Utdrag ur det justerade protokollet, §80:

  -"en minskning av antalet tjänster inom särskilda boenden med 3,6 tjänst."

Moderaten röstade för neddragningen av 3,6 tjänst.

Brutet vallöfte, Klicka här!

 

Att en enig nämnd röstar för besparingen är en sak. Att Moderaterna bryter vallöften är en annan.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Patrik

  Bra jobbat Danne boy nu vet vi alla höger som vänster vilka kunskaper du har svårt att ta förluster men kör på slår bara tillbakas, LÖJLIGT stavas det å du JAG är då inte höger vriden……

 2. Mikael Sundling

  Det som är mest intressant är väl att de sista ni fick göra i maktens korridorer var att dra ner ytterligare inom äldreomsorgen.

  Efter nyår börjar den nya majoriteten att verka fullt ut.

  Vi ska tillsammans göra allt för att kommunen ska utvecklas ännu mera. Centern har gjort ett bra jobb med utveckling de senaste åren, men en enig borgerlig allians kommer att kunna göra ännu mer. Vi tror på framtiden och vill inte gå i gamla röda fotspår utan vi vill förnya, komma med alternativ och framför allt måste vi se till att vår kommuns ekonomi ska bli bättre. För utan en god ekonomi inga satsningar!

 3. Dan Oskarsson

  Svar till Mikael Sundling (2010-12-07 18:45)
  Mikael. Ge inga fler löften. Det är många som läst denna blogg. De har ALLA en fråga till dig och Moderaterna. 29 dagar höll ert löfte. Hur tänkte ni?

 4. Mikael Sundling

  Det är mitt parti som bestämmer vilka frågor vi ska jobba med! Så tyvärr så kan du inte heller denna gång påverka. Om du nu inte konverterar till vårt parti!

  De som röstat på oss har nog förstått hur politiken fungerar! Frågan till dig är nog snarare om du vet vad du håller på med?

 5. jörgen carlén

  hej alla som läser och följer bolggandet av våra politiker och kommun invånare.jag röstar på soc som jag gjort jämnt å det är väll som för säkert många man röstar på det man växt upp med som föräldrarna gjort.är inte så insatt i politiken men börjat läsa å bli mer intresserad ju mer tiden går vet inte vilket parti som är bäst tycker det finns både bra och dåligt hos dem alla men ha hänsyn nu att jag inte följt detta så mycke men gör det nu ,och det finns vissa saker som jag tycker är väldigt fel som detta varför ska rött som blått hålla på med att söka fel hos det andra partiet.

 6. jörgen carlén

  fortsättning. sen att höra att politiker säger att det är mitt parti som bestämmer vilka frågor som skall jobbas med gör mig lessen,går inte politiken ut på att man ska behandla dem problem och även de redan fungerande i kommunen om det går att förbättra mer.för en som inte är så insatt låter det som att ja nu har vi 4 år på oss att göra vad vi vill med det vi tycker är kul och intressant där måste nog alla partier jobba med.tänk att det finns många som inte är så insatt var tydligare och när ni bloggar rabblar protokoll hit och dit.var mer tydlig vinner ni nog fler väljare. mvh jörgen varlén

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.