Det finns ett alternativ. Alternativet för tillväxt och välfärd.

 

Vindelns Kommun behöver en politik för tillväxt och välfärd. I September 2014 finns det ett tydligt alternativ i vår kommun och ett lika tydligt alternativ i vårt land. 

En rikspolitik för – välfärd och tillväxt – som skapar förutsättningar och som starkt påverkar vår kommun i den kvalité som levereras framförallt till våra barn och den lika viktiga gruppen äldre. Denna kommande rikspolitik i stark samverkan med en framgångsrik lokalpolitik som förverkligar vår kommuns möjligheter till framgång på de så viktiga områdena välfärd och tillväxt.

Oavsett regering så har vi ett politiskt självstyre som har att ta ansvar för kommunens utveckling på de så starkt sammanlänkade områdena – tillväxt och välfärd. Jag menar att det är alldeles för mycket av Alliansens Ewa May Karlsson (c) och hennes två för ofta återkommande citat, nu senast på fullmäktige -"kaffe och kaka" för att beskriva hennes näringslivsbesök under ett år, och citat -"röra om i grytan" för att beskriva den politiska och den tjänstemannastyrda ledningen i vår kommun. 

Kommunen behöver en mer framgångsrik politiskt styrd kommunal verksamhet. Som inte ser tjänstemannastyrningen som en – soppslev – utan som ett – professionellt lednings- och styrinstrument – för kommunens utveckling.

Tillväxt är ett av de områden i kommunen som det finns stora möjligheter till utveckling och förbättring inom. Välfärd likaså.
 

Dan Oskarsson (s)

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Stefan Olofsson

    Härligt att se ditt engagemang, Dan. Tillväxt är verkligen viktigt för hela samhället och den byggs underifrån och med engagerade och drivande människor. Hoppas vi får tillfälle att träffas och diskutera frågorna vid något tillfälle när jag passerar Vindeln.

  2. Anja persson

    Äntligen en sosse som bloggar som en motvikt till PR mannen. Idag har PR bloggat en centralt skriven blogg eftsom han inte har några som helst åsikter själv. hoppas att du Dan Oskarsson kan publicera lite kommentarer, det gör aldrig PR mannen. go for it 🙂 Nu jä……måstevi få lite stuns häringa. – nu är det slut på vattenflöden, elpriser, och pr mannens (n)appar Ungdomslöner PR mannen – vilken arbetsgivRe anställer en människa bara för att AG avgiften sänks för unga – du har då inte gjort det i ditt företag. företag anställer människor när de har behov inte för att att AG är låg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.