Låt oss bygga landsbygd, företagsamhet, tillväxt, välfärd och goda arbetstillfällen

Mycket bra början för den nya facklubben IF Metall Indexator Rotator Systems. Det dagliga  allmänfackliga har möjligen skymts av mediauppmärksamheten men den finns där som den grundtrygghet den innebär. Mycket intensiv och slitsam första vecka som ordförande men ack så värdeskapande för medlemmarna, medarbetarna och för företaget. En mycket givande bolagsstyrelsemöte i Umeå där Pär Lärkeryd borgar för en god kvalité som ledamot i vårt fortsatta framgångsarbete.

Helt klart också en framgångsrik vecka för kommunen där detta företag verkar så tydligt i. Det är möjligt att jag är den person i politiken som just nu påverkar Vindelns Kommuns utveckling mest. Det är i händelsernas centrum, i denna bolagsstyrelse – där flest arbetstillfällen just nu skapas – och det är med ödmjukhet som jag starkt bidrar med mitt mandat från IF Metall i denna så viktiga för kommunen, vår gemensamma utveckling i vår basnära exportindustri. Många vill prata sig varm om vår lokala industri men de allra flesta står vid sidan om men där vi – några få – just nu är på insidan och försöker på alla bra sätt utveckla bolaget på en inte helt okomplicerad global marknad.

 

 

Intervju i SR P4. Ämnet var jämställdhet.

Min lite mer fördjupade analys om positiv mångfald i det svenska samhället och den snart lika positiva utvecklingen inom Svenskt Näringsliv och deras medlemsföretag är att när våra företag och exportföretag är jämställda och i det närmaste varannan anställd är kvinna. Då kommer svensk exportindustri ha ett försprång på den globala marknaden för våra produkter levererat av en optimal mix av människor dvs män, kvinnor, etniskt ursprung, sexuell läggning som exempel på framgångsrik mångfald. Allt som gör Sverige så fantastiskt med mångfald borde bli vår främsta exportindustri. Jämställdhet och Jämlikhet. När våra företag förverkligar detta så har vi ett utvecklingsmässigt försprång på en global marknad. Indexator har definitivt tagit ett viktigt kliv in i 2000-talet, nu väntar vi på att vår omvärld ska göra likadant. Vi som vill utveckla jämställdheten och jämlikheten lite snabbare än företagen ska naturligtvis inte välja mellan företag utan mellan politiska partier 2014. Välj noga mina vänner.

 

Intressant artikel på VF:s ledarsida.

 

Nu är det en intervju på måndag med tidningen "info" som besöker vår klubbstyrelse i Skellefteå på tisdag där vi har två strategidagar. Tidningen går ut till alla IF Metalls  arbetsplatser i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.