Kommunstyrelse idag

Kommunstyrelse Idag. Ingen rolig situation där det stort sett bara finns förlorare idag och de närmsta åren. Underskottet i de två stora nämnderna och i Kommunstyrelsen förväntas bli 15 miljoner 2014 – 2016. Om vi från (s) skulle vara lika populistiska som borgarna när de var i opposition så skulle vi bara härleda underskottet till den politiska ledningen och styrningen. Verkligheten är annorlunda – den främsta orsaken till minskade intäkter till kommunen är utflyttning av skatteunderlag – dvs människor som av olika anledningar väljer att lämna kommunen.

Det som däremot är ännu allvarligare än varför underskotten uppstår är vad den politiska ledningen väljer att göra åt situationen – eller som i vår kommun inte väljer att göra i denna prekära situation. Vi Socialdemokrater skyller inte den ekonomiska historiska situationen på borgarna men vi riktar allvarlig kritik till att våra förslag på utredningar som är mycket konstruktiva inte blir utredda i samma utsträckning eller på ett likvärdigt sätt som majoritetens utredningar.

Det betyder att vi aldrig får veta om Socialdemokraternas förslag är bra för kommunen. Vi kan krasst konstatera att sittande majoritet endast vill få fram ETT förslag på framtid och vägval för denna kommun. En borgerlig framtid som fyra partier kompromissat fram – inte som den bästa och optimala lösningen som (s) vill utreda – utan som alla borgerliga partier kan acceptera efter en mängd kompromisser i kvalité och ekonomi i verksamheter som framförallt rör barn och gamla. Jag är uppriktigt sagt ledsen på det tidigare så ansvarsfulla centerpartiet som ofta eller alltid har försökt fokusera på kommunens bästa men som nu väljer att prioritera att hålla ihop en extremt kompromissvillig borgerlig majoritet före kommunens bästa.

En hälsning till Paul Redstig (m) som inte kan leverera egna citat;
 

"Problemet med högerpolitik är att väldigt många bidrar till det gemensamma men när det ska fördelas är det ett fåtal som får de stora fördelarna"
 

Dan Oskarsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.