Midsommar i Finland

Hej på er!
Efter att jobbat å slitit med olika saker så var det till att åka till Finland på midsommardagen, närmare bestämt Emet som det heter. En folkpark belägen mellan Vasa och Jakobstad.
Väckarklockan var ställd på 04.30 på lördagmorgon för att först hämta våran hyrbil, Vojjan som den kallas av uthyrningsfirman..
Avresa från Täfteå 06.00 för att 75 mil senare vara i Emet kl 17(finsk tid), förlorade direkt en timma efter ett skrovmål i Haparanda då man passerade gränsen. Undrar förresten hur många skrovmål det har blivit genom åren..jaja det är en annan sak =)

Hann just packa in grejerna när himlen öppnade sig med åska och vi hann ju tänka att ikväll så kommer det nog inget folk! Medans vi riggade upp så fick vi även besök av f.d trummisen i Janders, Peter Hatt som ju numera bor i Jakobstad.Trevligt!
Vi fick nöjet att dela scen med ett finskt gäng som heter Luxus, alltid skoj att få träffa kollegor!
Men det kom folk, 450 pers räknades in innan det var slut och det var mycket roligt att spela inför en glad o dansant publik!

Efter spelningen så blev det pizza(då var man där igen..), bara att packa ihop och köra till Vasa för någons timmas vila vid hamnen innan det var dags att köra ombord på båten till Sverige som avgick kl 08.00.
En skön o behaglig resa på soldäck, vi hann väl nicka till några gånger men det är väl ganska naturligt att man blir lite småtrött emellanåt.

Nu laddar vi upp inför lördagens dansgala uppe i Storuman med ett stort uppbåd av dansorkestrar, coverband o förstås Charlotte Perelli som huvudnummer. Även Jan Johanssen är där uppe. Umeågänget Riff, Raff, Ruff underhåller i öltältet vilket är en garanti för drag där inne!
För våran del ska vi dela scen med Widerbergs och självaste Barbados vilket nog kommer att bli hur skoj som helst med mycket dansande folk dessutom!

Hoppas vi ses där uppe för dom som har möjlighet att komma dit!

Ha det gott så länge så hörs vi!

Mvh Peder, Janders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.