Gumboda Hed och Pajala

JandersHallå igen!

Då var det dags för turné efter någons helg vila med sol o värme!
Det var norröver som gällde och på menyn så stod Gumboda Hed och Countryfestival först på fredagkväll.
Ingen större dramatik att ta sig upp till Gumboda och när vi var på plats så fick vi vänta en stund eftersom det pågick linedance i danslogen men det var inga större problem eftersom vi låg bra till och skulle inte börja förrän kl 22.
Gick utmärkt med riggning o soundcheck så vi hann med att ta en burgare och även lyssna litegrann på Kikki Danielsson som underhöll från stora scenen.
Kl 22 var det så dags att knacka igång hela danskvällen och rätt så fort fylldes dansgolvet med människor som var sugen att röra på sig.
Det var en riktigt trevlig afton så det var ett nöjt Janders som packade ihop och styrde färden till Byske för övernattning.
Och vilket trevligt gästgiveri det var och vi fick ett helt litet hus för oss själva och det tog nog inte många minuter innan det var knäpptyst och lugnt.

Vi vaknade upp runt 11-12 och efter lite fräscha till oss så gick vi upp och käkade frukost/lunch inne i själva restaurangen innan det var dags för ca 30 mil norrut.
Pajala var lördagens mål och efter en bensträckare i Töre med glassinköp så var vi framme runt femtiden vid campingen och Tannalogen som dansstället heter.
Eftersom som man sett vädret så visste man att det skulle bli kallt o blåsigt så vi var ganska förberedda med varma kläder. Men det var en sak vi inte var förberedda på..
VI SKULLE SPELA UTE!! JAHA!! =))

Var alltså utescen vackert belägen vid Torne älv med utsikt över finska sidan men med åtta plusgrader så hann vi tänka på det ena o på det andra men mellan skratten så var det ju bara att köra igång med att packa ur släpet och rigga för fulla muggar!
Gick bra men vi var rätt så snabba att göra klart för att ta sig till nattens härbärge som var Snickarbackens vandrarhem. Ett väldigt trevligt boende igen med egen lägenhet med massa rum så vi slapp ’Snarkarn’.. Vem är det då? Ja det får ni gissa er fram till.. =)
Vi gjorde oss hemmastadda men hann med lite jobb att titta på tonarter på några låtar som ska repas in inför våran vecka på Birka Paradise mellan Stockholm-Mariehamn i början av augusti.
Men hur skulle vi klä oss inför kvällen?
Ja vi utsåg Matte till Sveriges sexigaste dansbandssångare med långkalsonger, jeans, två t-shirts, spelskjortan, en collegetröja och så Jandersjackan på det! =)
Men en sak var säker..han frös inte!

Vi började kl 22 åter igen och vilken trevlig kväll det vart! I Pajala så dansar man ute oavsett väder och vi hade fullt hela kvällen på golvet. Så kul det är!
Och denna otroligt fina utescen med härlig utsikt gör ju inte saken sämre.
Efter paus så hade vi en lokal gästartist som jojkade, väldigt trevligt var det med.
Sedan går det ju inte att undvika det magiska som hände ca kl 01.45 när solen går upp..det är så vackert!

Kl halv nio i morse så gick reveljen och efter frukost så rullade vi iväg strax före tio och hade lunch i Skellefteå där vi förresten hade sällskap med dom trevliga grabbarna i Ola & jag, Kenneth och Ola. Som ni förstår så är det Kenneth som är jag.. Jaja en annan historia =)

Bilder från denna helg kommer fortlöpande under kvällen här på bloggen men visst kanske vi skulle byta namn som första bilden visar.. ? =)
Mera bilder lägger jag in på hemsidan www.janders.se i morgonkväll för som vanligt är det många kameror som ska tömmas o sammanställas.

Nu har vi en trevlig vecka framför oss med först på torsdag då vi spelar på kajen i Umeå mellan 18-21, åker till Vännäs på fredag och spelar utanför Hotell Vännäs i Oscarsparken mellan kl 21.30-02.00. Lördag åker vi upp till klassiska Tjäredakka i Fredrika.
Hoppas vi ses på nåt av tillfällena!

Ha det gott så länge!

Mvh Peder, Janders

En kommentar

  1. HB

    Verkligen gulligt!!
    Har förresten halva släkten i dessa trakter, HUR var det med myggen??? Brukade knappt kunna andas utan att suga in en massa mygg…och ni som sjöng…men det kanske var för kallt för de små liven?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.