Norrbottensturné!

Hej på er!

Då har vi haft en trevlig helg uppe i Norrbotten med först i Boden på fredag, Kalix lördag för att i går söndag avsluta med Logen Hej i närheten av Jörn.
Efter att packat om släpet i fredags så började vi rulla mot Boden runt kl tre på em vilket brukar vara lite senare än vanligt då vi styr färden mot Björknäsparken som dansstället heter i Boden. Runt sextiden så kom vi till Boden och som vana, eller ovana, så brukar vi beställa käk på Max några mil innan och även nu. Så den inköpta maten tog vi med oss till parken där den trevliga arrangören Hasse stod och väntade med kall dryck som passade utmärkt till maten. Eftersom vi var lite senare än vanligt så var vi inte klar med soundcheck förran kvart i nio så det blev ett snabbt byte till scenkläder och upp på scen för att ge järnet! Och vilken härlig kväll det blev med en sådan otroligt dansant publik. Och att få rungande applåder och dessutom två(?)extranummer det värmer bra i dansbandshjärtat! Verkligen skoj!
Efter det otroliga nöjet med att plocka ihop allt och packa släp så styrde vi färden mot Luleå för att hitta igen vårat högkvarter för helgen, ett hotell i närheten av Kallx flygplats som heter Kalaskulan. Ett väldigt prisvärt o trevlig hotell! Så efter nattmacka och lite surr så slumra vi väl in runt halv fem tiden till mans skulle jag tro.

Lördagen bjöd på strålande väder och efter frukost så hann vi med att sitta i solen och bara njuta ett tag innan vi började samla ihop oss för att fara dom åtta milen till Kalix och att åka ut på en ö mitt i Kalixälven som heter Vassholmen! Spännande..
Nu hade ju Matte o Christer varit där förut med Janders för några år sedan så dom visste ju vad som väntade oss. Efter middag i Kalix centrum så körde vi mot dragfärjan, som heter Lill-Emma förresten, och den stod och väntade på oss så det var bara att sikta rätt och gasa och parkera. Eftersom som nu vi är så fruktansvärt sjövan efter våran vecka på Birka Paradise så ställde vi oss bara i fören och njöt av resan dom hundra meterna över. Men vi sakna mässen att besöka.. =)
Vassholmen är en jättemysig lite ö med både gamla o nya hus och då danslogen där vi skulle vara på. Gick bra med riggning o dylikt och kl 21 var det bara att knacka igång alltihop! Det fylldes på rätt så fort och det var en mycket trevlig kväll med blandad publik som verkade må gott. Även en del bekanta ansikten från kvällen innan i Boden vilket var glädjande. Kul! =)
Hemresan med Lill-Emma över älven var mer spännande med andra gäster som skulle hem men med hjälp av ordningsmakten som plöjde väg fick vi förtur så det blev en rätt så smidig "hemfärd" till Kalaskulan där vi lande runt femtiden. Kudden var rätt så skön.. =)

Söndagens jobb var vi lite nyfiken inför.. Ett helt nytt dansställe som heter Logen Hej mellan Långträsk o Jörn. Efter en god middag på Norrskensgården(raggmunkar..mm)i Långträsk så körde vi rakt in i skogen och vips så dök Logen Hej upp! Ett fantastiskt trevligt par som heter Torbjörn o Monika Agghammar som byggt en dansloge, stugor, loppis, plats för husvagnar och husbilar etc.
Paret Agghammar har dessutom bägge två varit i dansbandsbranschen och dom vet hur en slipsten ska dras! Vilken service! Jag, Matte, Christer o Kenth stod och kramades och grät hur bra det var.. Lite överdrivet men det är så fantastiskt skönt när såna här grejer fungerar! Inget tjoller om fika, dricka på scen osv osv..
Har tjatat om det här förut jag vet men ni skulle bara veta hur det är ibland..
Vi började kl 19 och med ca 150 dansare så hade vi en jättetrevlig kväll med en verkligen dansant publik! Vi i Janders vill passa på att tacka och önska Torbjörn och Monika lycka till med Logen Hej och vi syns väl nästa år.. 😉
Hemma i Umeå var vi runt tre och efter farsanstaxi.com hade hämta mig på Europcar så tror jag aldrig man somnat så fort.. Men med ett lite nöjt leende efter en kanonhelg!

Det kommer att följa ett gäng bilder nu från helgen som gått..kommer att finnas mera på www.janders.se fortlöpande.

Nu tar vi semester ett tag vilket nog kommer lägligt för oss alla, ett väldans hostande o kraxande i bilen hem så nu laddar vi batterierna och kurar halsar, kropp o själ! =)

 Ha det gott så länge och dansa på!

Mvh Peder, Janders

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.