darinkarlsson

Solskenshistorier på min smärtklinik

Finns det någon bättre känsla i världen än att höra om solskenshistorier? Personligen tycker jag att det är underbart. Berättelser om hur människor som lidit svårt av någonting plötsligt kan resa sig. Resa sig både i fysisk och psykisk bemärkelse alltså. Nyligen fick jag en stor dos av solskenshistorier när jag besökte en smärtklinik. Jag var där för ett första informationsmöte, och bakgrunden till att jag gick dit var min onda rygg. 

 

Väl på plats träffade jag tre andra personer som satt i väntrummet. Jag klev in och nickade och log mot övriga som alla var ungefär i min ålder. Jag satte mig i en av stolarna och grymtade preis som jag alltid gjorde vid en sådan ansträngning. En dam som också väntade på möte på smärtkliniken tittade på mig och sa ”Ryggen, ja?”. Jag nickade och grinade illa. Hon tog till orda igen: 

 

  • ”Jag känner igen det där. Den där strålande känslan som liksom går genom hela kroppen. Den är förjävlig”.

 

Kvinnan i väntrummet på smärtkliniken reste sig upp hastigt och gick fram för att hälsa på mig. Jag blev förvånad över hur lätt det såg ut givet vad hon just berättat. ”Oj då, det där har du fått hjälp med då ser jag” sa jag.

 

  • ”Ja precis. Just på denna smärtklinik faktiskt. Det är femte gången som jag är här, och jag fick faktiskt resultat redan efter mitt andra besök. Så nu känns det bättre varje gång jag kommer hit. Och för ett halvår sedan visste jag inte ens vad en smärtklinik var. Haha!”

 

Jag gillade henne redan. Sedan förklarade jag att jag faktiskt inte visste vad en smärtklinik var förrän för två veckor sedan. ”Jag var på den här smärtkliniken för första gången för ett år sedan” sa plötsligt en man som satt och läste i en tidning. ”Min höft har blivit otroligt mycket bättre sedan dess. Så det hjälper verkligen. Eller, det hjälper verkligen för oss två i alla fall” sa han och nickade mot kvinnan.

 

Jag blev otroligt upplyft av deras ord. De verkade som två varma och fina människor och jag blev väldigt glad över att de övervunnit sina smärtor. Tack vare en smärtklinik, kan man tänka sig.

 

Snart ska jag på återbesök till min smärtklinik för att presenteras för den behandlingsplan som tagits fram för mig. Håll tummarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.