darinkarlsson

Stopp i avloppet – det värsta (!)

Jag kommer ihåg tiden när jag och min sambo bodde i hyresrätt. Inga barn, överdrivet höga hyror, storlek som en skokartong och massor av tid för varandra. ”It was the best of times, it was the worst of times” som Dickens skrev. Sedan flyttade vi till hus och skaffade så småningom barn, och sedan ett till. ”Äntligen lite ro” tänkte vi men fick snart smaka på motsatsen. Huslivet är jäktigt, minst sagt. Massor av nya sysslor som man inte hade en aning om förr uppstår. Stopp i avloppet till exempel. Ja, jag vet att man kan få stopp i avloppet även i en hyresrätt, men det är ändå skillnad. Fick man stopp i avloppet när vi bodde i vår 1,5:a kunde vi bara kontakta hyresvärden. Hon kontaktade i sin tur spoltjänst, någon som fixade stoppet i avloppet. Gratis dessutom!

 

Nu känns det som att vi har stopp i avloppet jämt, och det får vi lov att ta hand om själva. Vi kan inte hålla på att anlita ett proffs stup i kvarten. Pengarna måste gå till annat. Av någon anledning är det jag som har fått i uppgift att ta tag i detta varje gång. Trots att jag avskyr det, trots att jag har förbi för både vatten och smuts. Jag är väl lättövertalad.

 

Efter att ha rensat stopp i avloppet vid otaliga tillfällen har jag nu kommit underfund med vad jag avskyr mest:

 

  1. Det är äckligt med stopp i avloppet. Japp, alla som någonsin har varit och pillat med sådant vet om det. Hur vatten, hudrester, oljor, tvålar och annat blir till en gemensam symbios. Och inte nog med att det ser äckligt ut. Det känns också otroligt obehagligt när man kommer i kontakt med sörjan som satt stopp i avloppet. Och inte nog med att det känns otäckt, det luktar också fruktansvärt förstås.

 

  1. Det är svårt att försöka fixa stopp i avloppet. Jag förstår verkligen varför vi behöver professionella rörspolare i det här landet, så som avloppen tätnar igen. Denna punkt kanske inte är lika självklar som den ovan men minst lika påfrestande. Kom gärna och prova att fixa stoppet i mitt avlopp nästa gång!

 

  1. Det är tidskrävande att fixa stopp i avloppet. Ja, sist men inte minst. Detta är faktiskt någonting som jag har låtit ta alldeles för lång tid av mitt liv. När jag kunde ha ägnat tiden åt familj, jobb, sova, titta på fotboll, spela gitarr eller vad som helst. Ja, då ska jag istället stå och rensa stopp i avloppet.

 

Nu har jag bestämt mig. Nästa gång anlitar jag ett proffs för stopp i avloppet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.