darinkarlsson

Före detta tandläkare i Södertälje

Jag var verksam som tandläkare i Södertälje i en väldig massa år. Trots att det idag är hela 10 år sedan jag gick i pension kan jag fortfarande identifiera mig med titeln. Jag är tandläkare i Södertälje, trots att jag inte har varit verksam på över ett decennium. Det blev helt enkelt en del av mitt DNA, och det känns helt lugnt. Vad som däremot är något påfrestande är att folk fortfarande vänder sig till mig för råd. Detta gäller både mina vänner och bekanta, men också gamla patienter. De litar helt enkelt inte på någon annan tandläkare i Södertälje. Det är förstås smickrande på ett sätt, men det är också ganska påfrestande. Särskilt eftersom jag är en person som har väldigt svårt att säga nej när någon ber om hjälp. Sedan jag gick i pension har jag nog agerat tandläkare för folk i Södertälje 30 gånger. ”Du kan väl bara ta en titt, det gör så jävla ont” kan de säga. Jag kommer på besök och i utbyte av en kopp kaffe får jag, med de få medel jag har, titta till tänderna.

 

Om det bara hade gällt min vilja att få lite lugn och ro så hade jag nog inte klagat så mycket. Men nu går det också ut över relationen med min fru. Hon tycker verkligen att jag borde säga ifrån. ”Du är inte tandläkare i Södertälje längre!” säger hon. Och det stämmer ju förstås. Men jag vill samtidigt hjälpa, samtidigt som jag vill vara ledig. Men ändå inte orsaka att folk får problem och behöver betala massor med pengar för lagningar. Ja, ni hör ju! Otroligt ambivalent. Är jag tandläkare i Södertälje eller inte? Svaret är: INTE.

 

Så hur kan jag då slå mig fri trots att jag vill hjälpa folk? Genom att nyttja den här bloggen! Jag tänker nu komma med några konkreta tips gällande val av tandläkare i Södertälje.

 

Undersök priset!

Vissa tandläkare i Södertälje kostar mer än andra. Se till att du inte betalar mer än vad du behöver. Ta reda på priser hos olika.

 

…men stirra dig inte blind på priset!

Erfarenhet kostar. Vissa tandläkare i Södertälje är mer erfarna och kunniga än andra, och då kan varierande kostnader förekomma. Ta därför reda på hur goda referenser vederbörande har.

 

Se efter om du kan få bidrag!

I vissa fall kan man, som privatperson, få tandvårdsbidrag för att undersöka och laga tänderna. Undersök om du är beviljad detta så kan du spara en ordentlig slant.

 

Om ni tycker att detta var värdefullt kan jag gärna komma med fler tips om tandläkare i Södertälje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.