darinkarlsson

Stötvågsbehandling i Södertälje

Ibland känns det nästan som att saker som jag berättar om i den här bloggen är helt uppdiktade. Jag vet inte om det är för att jag är en särskilt utåtriktad person eller om det bara är slumpen. Men saker tenderar att hända mig i snabb takt, och jag använder dessa texter som kanal för berättelserna. Om jag själv upplever att historierna känns kryddade så kan jag bara tänka mig vad ni känner över dem. För er som tvekar kan jag i alla fall meddela att de är helt sanna. Och nu ska ni få höra en till.

 

Temat för denna är stötvågsbehandling i Södertälje. Vad är stötvågsbehandling och varför just i Södertälje tänker ni kanske. Ja, svaret på sista frågan är helt enkelt att det var där som ”scenen” utspelade sig. Jag har haft så jävla ont i mitt knä senaste tiden. Det är en gammal idrottsskada, men den har känts exceptionellt mycket under de senaste 2 månaderna. Jag och en kompis var ute och gick i stan, och smärtan blev så svår att jag var tvungen att sätta mig ner. Det var ungefär 5 minuter innan det att jag skulle få reda på att stötvågsbehandling i Södertälje var en grej.

 

Vi slog oss ner på en bänk. Båda konstaterade att vi måste ha gått förbi dessa bänkar minst 1000 gånger utan att ha nyttjat dem. Efter att ha suttit och masserat knät och gnällt i några minuter tog en man på bänken bredvid till orda.

 

  • ”Dåligt knä?”
  • ”Ja, väldigt”
  • ”Men nu kan man ju få sån där stötvågsbehandling här i Södertälje. Fanns inte förr. Finns nu.”
  • ”Stötvågsbehandling i Södertälje?”
  • ”Bara där borta vet du”

 

Mannen pekade bort mot en naprapatmottagning som låg längre ner på gatan. Eftersom smärtan var närmast olidlig greppade jag efter halmstrån. Jag frågade lite mer vad mannen visste om det här med stötvågsbehandling i Södertälje. Han berättade att han själv hade varit sjukgymnast för ett hockeylag i Elitserien för 20 år sedan. Att han hade koll på allt vad idrottsmedicin hette. Att stötvågsbehandlingen som nu äntligen fanns i Södertälje var det absolut bästa man kunde tänka sig.

 

Med stöd av min vän gick vi bort mot skylten och in genom dörrarna. Vi hoppades på att det skulle vara öppet och det var det. I receptionen hos naprapaten satt en trevlig kvinna som kunde svara på frågor om denna stötvågsbehandling som nu var verklighet i Södertälje. Det lät omedelbart intressant och jag bokade in en tid direkt.

 

Jag ska precis gå iväg mot min första stötvågsbehandling i Södertälje. Wish me luck!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.