darinkarlsson

Begagnad bil i Uppsala, del 1

Jag funderar på om det faktiskt på om Uppsala är bäst när det kommer till begagnade bilar. Ja, jag fortsätter att tjata om detta men som ni förstår är det något som gäckar mitt sinne. Hur kommer det sig att jag, som köpt begagnad bil i 20 år, hittar de bästa i Uppsala varje gång? Är det slumpen? Det börjar bli lite för många gånger för att enkom skyllas på slumpen nu, tycker jag.

 

Tro det eller ej men det finns ganska många som detta ämne tycks intressera. Jag tänkte nu att jag skulle klappa dessa följare medhårs och berätta om mina begagnade bilar från Uppsala. Ni som inte intresserar er för detta får helt enkelt sluta läsa nu. Läs en bok, slå på en serie eller stirra in i väggen – mig kvittar det!

 

Roligt att du är kvar, nu kör vi.

 

Den första begagnade bil jag köpte i Uppsala var en Opel Astra. Detta måste ha varit ungefär 10 år sedan nu. Jag kan väl inte säga att Astra är världens sexigaste bil. Det var ganska lite riv i den men och den var inte särskilt snygg. Vad man däremot kan konstatera är att det är en oerhört stabil bil. Fruktansvärt skön att köra och nästan aldrig några problem. Den begagnade bil jag köpte i Uppsala höll otroligt bra.

 

Nästa bil som jag köpte begagnad i Uppsala var en Saab. Ja, kanske inte heller det allra finaste eller mest moderna, men vilken körglädje. Oerhört skön. Jag kan nog säga att den här bilen, en SAAB 9000, är en av de härligaste jag köpt begagnad i Uppsala.

 

Det känns kanske som att jag köper begagnad bil i Uppsala för jämnan. Det är faktiskt inte en helt osann känsla. Eftersom jag gillar att fixa med bilar så kan det vara en lönsam affär för mig. När jag tröttnar på bilen jag köpt begagnad i Uppsala säljer jag den vidare. Nästa bil jag köpte begagnad, av samma firma i Uppsala som vanligt, var en Volvo. Två svenska bilar i rad. Det kändes både smått patriotiskt och bra för körglädjen. Det finns en anledning till att Göteborgs-tillverkaren är en av världens mest uppskattade varumärken.

 

Volvon var inte den sista begagnade bil jag köpte i Uppsala. Listan kan göras lång men den hinns inte utvecklas idag. Jag ber att få återkomma när jag har lite mer tid, och det bör bli efter helgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.