darinkarlsson

Tunga lyft ett tag

Jag jobbade som vad vissa slarviga personer skulle kalla för flyttgubbe ett tag. Det var en himla rolig tid i livet måste jag säga. Många tunga lyft. Många väldigt påfrestande leveranser av olika slag. Detta blev särskilt påtagligt eftersom jag levererade i Sveriges huvudstad. Snacka om att folk beställer mycket som kräver att vi genomför tunga lyft där. Snacka om att det är en stad där väldigt många människor bor. Det blev tydligt under den här perioden, den enda (hittills) då jag bott bland stockholmare.

 

Nåväl, jag ser tillbaka på tiden med tunga lyft som väldigt fin. Ni vet, man tenderar ju att förbise de aspekter av arbetet som inte var särskilt roliga. Det var verkligen mestadels roligt. Kanske inte de tunga lyften i sig, men även de hade sina fördelar.

 

Jag tänkte nu att jag skulle göra en liten lista med de saker jag uppskattade mest. Det som gjorde vardagen till väldigt rolig den korta tid jag jobbade som ”flyttgubbe”.

 

Arbetskamraterna

 

Ja, det är väl ändå den eviga källan till trivsel. Mina arbetskamrater var kanon och vi blev verkligen ett litet gäng som umgicks även utanför arbetet. Av de 6 personer som utförde alla tunga lyft ihop så var vi 4 som hängde i stort sett dagligen. Det visade sig ganska snart att vi alla delade intressen. När vi insåg detta så var steget inte långt till att börja gå på AWs. Detta uppskattade jag starkt. Kanske är det som gjorde upplevelsen av den här perioden särskilt njutbar för mig.

 

Hälsan

 

Tro det eller ej, men tunga lyft är oerhört bra för hälsan. I alla fall om de tunga lyften genomförs på rätt sätt. Jag lärde mig efter ett tag, och sedan var jag ostoppbar. Jag ska faktiskt erkänna att jag var starkast i hela mitt arbetslag. De skulle kanske inte kollegorna hålla med om, men så var det i alla fall! Att utföra tunga lyft blev lite som att gå till gym. Ja, där gör man ju samma sak, så det kanske inte är så förvånande.

 

Utvecklingen

 

Jag antar att man utvecklas lite hela tiden, alldeles oavsett vilket yrke man valt. Aldrig har jag dock sett mig själv utvecklas så mycket som när jag arbetade med tunga lyft och flyttar. Den fysiska aspekten i all ära. Jag fick större armar, starkare rygg och bättre hållning men jag fick också psykiska positiva påföljder. Jag kände mig piggare, gladare och mer på alerten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.