darinkarlsson

Backljus i dagsljus

En incident skedde förra veckan. Jag skrämmer säkerligen slag på vissa av er bara egenom att yttra dessa ord. Säkerligen sitter flera i min familj och läser detta och drar, kanske som vanligt, för stora växlar. För er som är bekymrade kan jag omedelbart lugna er: Incidenten var av mindre och blygsammare mått. Det handlar om backljus, eller snarare bristen av dem. Med det sagt så tänkte jag förklara vad som hände.

 

Jag hade parkerat vid en mack. Detta är något jag naturligtvis gör ganska ofta givet vad jag arbetar med. Det uppstår sällan några bekymmer. Folk som parkerar vid mackar tenderar att veta vad de sysslar med. Det kommer dit, de utför sitt ärende och sedan lämnar de området med sin bil. Ett område som dessutom är väldigt smidigt när det just gäller att lämna. Hur som helst så var det en förare som valde att backa med sin bil. Detta trots att han mycket väl kunde köra framåt. Jag noterade inte bilen eftersom den hade trasiga backljus. Ja, ni hörde rätt. Inget av backljusen fungerade. Eftersom jag tittade åt ett annat håll kunde jag bara se något närma sig i ögonvrån. Något utan backljus. Ja, denne någons bil var betydligt mindre än min pick-up. Detta gjorde att ingen större skada var skedd, i alla fall inte på min bil. Det gick dessutom ganska långsamt, men ändå. Oerhört irriterande.

 

Efter att hans lilla bil puttat till min sa jag ”vad fan” i en suck och klev ur. Han gjorde likadant. Han bad om ursäkt omedelbart och jag visade att jag inte var överdrivet arg. ”Inga backljus?” frågade jag lugnt och stilla. ”Inga backljus?” svarade han förvånat och spärrade upp ögonen. Jag förklarade att jag inte noterade några backljus på hans bil när den började röra sig mot mig. Han blev tyst och såg likblek ut. Sedan brast han ut i en högljudd svordom som skrämde mig en aning. ”Är allt OK? Det är ju bara backljus. Det går att fixa” sa jag. Jag tänkte att det måste vara större saker på spel här.

 

Det skulle visa sig stämma. Killen hade tydligen köpt bilen 20 minuter innan han svängde in på macken. Trots att han var osäker på personen som han köpt bilen av så hade han tagit honom på orden. Han hade lovat att allt fungerade perfekt. Han hade inte nämnt ett ord om backljusen. Backljusen som förstås är svåra att se mitt på dagen när bilen provkörs.

 

Hade ni också blivit irriterade?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.