Vem glänser mest?

Jobbade ett halvår på en bank i Nueva Andalucía, ett av Marbellas finaste områden. Detta är lyxlirarnas paradis. Hit kommer även lycksökare för att känna sig som att de tillhör en värld de bara drömt om i sin vildaste fantasi. Den ena sportbilen överglänser den andra och unga vackra kvinnor dejtar äldre män som de knappast skulle tittat åt om det inte vore något mer inblandat än kärlek. Kvinnorna är alla iförda värdefulla stenar och glamorösa märkeskläder. Allt på en kropp till syntes perfekt, som resultatet av klippkortet hos den lokala plastikkirurgen. Högklackat är ett måste, så även på stranden! Det är en tuff konkurrens om vem som kan glänsa mest.

Att göra sig i ordning för att gå till jobbet var som att göra sig i ordning för en natt ute, fast med mer diskreta kläder. Håret, kläderna, sminket, ja till och med naglarna var viktiga. Helst skulle man ha långa naglar med fransk manikyr, inte mina halvt avbilda fnasiga naglar…

Det är svårt att inte bli påverkad. Man försöker inte bry sig men så helt plötsligt tycket man inte att det är konstigt att ett par solglasögon kostar 400 Euro. Lyckades dock komma på mig själv när jag gjort detta dumma inköp. När skulle jag ha dessa? De kunde ju bli stulna på stranden. Det fanns också en ganska stor risk att jag själv skulle tappa bort dom, som jag gjort med andra solglasögon jag hade haft. Den enda gången jag skulle kunna ha användning av dem skulle vara när jag körde bil. Så jag åkte tillbaka med dem dagen efter och fick pengarna tillbaka. Kan tillägga att jag inte var inte lyckligare de timmarna jag hade mina Dolce Gabbana glasögon, snarare ångestfylld för att ha slösat pengar jag inte hade. Gick sedan in på ebay och köpte en kopia för 20 Euro som förutom funktion att skydda ögonen mot uv-strålning på stan även kunde användas till bilkörning och på stranden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.