Oväntat besök

Kl 9.00 i morse på min enda ledig dag… efter ha jobbat 10 dagar på raken, kom biståndshanläggaren, områdeschefen och gruppledare för hemtjänsten. Även om jag varit uppe i två timmar redan.. Värsta av allt är att de inte hade förmågan att tala om vad de ville…

För göra förhistorian kort, så delar jag och mormor på huset, så vi är sambos… och hon ramlade i februari och är behov av hemstjänst. Plus att min mamma dog i början på mars och hon hade kennel. Och hon hade just fått valpar och de var två veckor när mamma dog, hastigt och oväntat, så nu sitter jag med valpar och en extra hund (de andra har jag skickat till nya hem.)

I en timme var de här de var mest med valparna och tjoa, de var ju lite trevligt. Men jag uppskattar om de ringer före, för detta är inte någon vanlig sits för hemtjänsten, (inte för oss heller för den delen, man måste kunna visa hänsyn till de andra som bor i detta hushåll…

De hade bara lite frågor, hur vi trivdes med hemtjänsten i det stora hela… Slutklämsfrågan var att en dag hade de hittat bajs på golvet. Ja, det bor ju hundar här och jag tänker inte sätta dem i bur hela dagen.. Och jag far hem när jag har lunch eller middag jämt! Jag gör mitt bästa i denna sits, har inte ens tid att sörja att min mamma fattas mig… Att visa emapati när man jobbar inom omsorgen eller landstinget är A och O, annars sök er ett nytt jobb omgående! Och respekt, hur skulle du själv vilja bli bemött, värdegrund alldela!

Jag jobbar stenhårt för att ge min egen dotter tid i stormen.. Så lite bajs på golvet får ni tammerackarn ta!

2 kommentarer

 1. Rebecka

  Ja du… jag kan ju tala om att jag har hittat använda handskar på golvet efter hemtjänsten… det är inte heller så himla kul!
  Mindre roligt är det att dessutom hitta gammalt tvättvatten som någon inte har bemödat sig att ta bort också… inte heller så himla kul tycker man.
  Nej du, valptiden är övergående. Det är ju inte precis som att du kommer att ha valpar i all evighet. Jag tycker att du ska ringa och fråga vars dom ville komma med besöket egentligen.

 2. Anna-Lena Öberg Karlsson

  Jag har själv bott med min morfar som behövde hemtjänst, och det är minsann inte en dans på rosor. Att inte kunna känna sig helt hemma i sitt eget hem, utan att det ska vara en E4a av folk som klampar igenom. Nä, usch, det är inte någon höjdare.

  Du gör ett fantastiskt jobb i allt elände som drabbat dig, då får de säga vad de vill. Och bajs på golvet har väl alla som haft hund råkat ut för någon gång?? Nog måste väl hemtjänsten råkat ut för värre saker än det?? Man slutar aldrig att förvånas, det är säkert….

  Kram!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.