Början på dagen D – Begravningsbyrån

Idag var det alltså dags att åka iväg till begravningsbyrån…

Mormora och mostra var med, villket var tur, för jag och begravnigs Åke hade lite disagreements om man säger så.. Allt gick ut på siffror, inte att en människa att dött, min mamma alltså… Detta tog sin lilla tid.

13.30, var tiden vi skulle vara där, men jag hade strulat till det i huvudet på mig så jag fick det till 13.00, tur att jag kom på rätt dag åtminstånde plus att jag var i tid… Det har verkligen inte hänt så ofta på sista tiden… tankarna som snirklat i väg på annat och vips så har det gått minuter som jag inte har… nä fy! Jag blev hyfsat nöjd med annonsen, enda felet var cocker som var för lång i ryggen, ingen kompakt mysig liten cocker, som de ska vara, och huvudet, liknade jag vet inte vad (apskit?!!), men jag ville alla skulle vara nöjda med denna träff, så jag böjde mig, även fast jag hellre ville ha den A hade hittat… Nog surrat om det, för annonsen blev riktigt fin ändå, eller annonsen, det heter ju inte det på riktigt men det låter trevligare än dödsannons, fy klåen! By the way – "anonnsen" kostade bara drygt 3600kr, siffror i all ära… Men det är min MAMMA det handlar om, inte nå J****A siffror!!!

Dikten har jag själv knåpat ihop, det kom sig av en händelse av något som Elin sa igår… mycket märkligt! Tack min älva! Älskar dig.

16.30 kom vi ut därifrån! Han sa att vi skulle räkna på en timme *bullshit*. By the way –  720 kr i timmen! Siffror igen :-(, min mamma var mamma inte några siffror, hon går inte att uppskattas i siffror. DU som är utefter en jäkligt bra lön, jobba inom begravningsbranschen, lovar att du, kan tjäna dig en riktigt bra hacka… Uttnyttja sörjande till maxium, för nära och kära, vill ge sin kära ett fint avsked. FY SKÄMS PÅ ER INOM BEGRAVNINGSINDUSTRIN! USCH!

Sedan blev det middag hos E i VIndeln, mycket trevlig släktsammankomst med mycket god mat.

Efter det blev det en bilkörning till bortanför Bjurholm, för avhämtning av valpfoder till puppisarna, men innan vi anländer så får jag såklart punktering i mörkret, jippi! Men snabbt avfärdat…

Väl hemma igen, så är det åter städning, diskning (ett glas går i kras) och rastning av hundar… Efter jag kommer in från rastning av hundar, kliver jag i glas med foten (trodde jag hade varit noga vid upptagningen av glaset tidigare), blöder lite… Äsch inte så farligt! Bara lite komiskt avslut på dagen… nu ska jag gå och ge puppisarna ett nattmål :O.

Tack Karin, för hjälpen med hundar och valpar idag! Kram!

På återseende till ni andra 🙂

En kommentar

  1. Lisbet Olofsson

    När man man dog för två år sedan så fasade jag för begravningsbyrån. Jag hade tagit rätt på att han hade ingen begravningsförsäkring som så många andra eftersom han var tjänsteman. Det är viktigt att veta vilka pengar man har. Måste ha varot lite av en chockreaktion eftersom pengar inte varit min grej. Men att ordna begravning och inte kunna betala känns dumt. En värdig begravning är mer till för oss levande än för de som dött.
    Det är så mycket att ordna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.