Skulle bara meddela…

…Att:

Jag lever. Har bara haft alldeles för få timmar på mitt dygn senaste veckan med allt  som händer plus att jag fått märkliga graviditetskrämpor som jag inte haft förut. Jag och kroppen är inte riktigt överrens om hur vissa saker ska skötas.

Migrän till exempel. Totalt vidrigt och jag vägrar ställa upp på det *muttrar* Men när det onda slår mig i skallen blir jag helt matt och bara vrider mig som en fisk på torra land. Tips mot detta emottages synnerligen tacksamt. Även kramperna i vaden skulle jag gärna vilja råda bot på så gott det går, men allt det andra kan jag leva med.

TJOCK har jag blivit också, men inte överallt utan bara så att det faktiskt framgår att jag numera är gravid.. Känns lite märkligt men himla mysigt.

Jag lovar att fixa bilder från Roggas 50 års jippo lite senare och uppdatera bloggen ordentligt oxå men nu ska jag pallra mig iväg på jobbet. Det blir ett gäng timmar på Volvo idag. Känns riktigt bra! 🙂

"Vi hörs o störs!"

*kraaaam* Till alla som behöver

Etiketter: , ,

12 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Nää, så du ÄR gravid? Då får man ju lov att gratulera. Råda bot mot migrän kan vara svårt, har det själv och det enda som hjälper är att när jag känner att det är på gång, bara minsta förnimmelse av migränen, så är det läge att att ta en ipren, då klarar jag mig, för det mesta.

  Kramp i vaderna, hm…jag vet att det ska vara något man saknar när man får det, typ kalk eller nåt sånt, och att det ofta är något man har brist på när man är gravid. Ska se om jag hittar någon som vet, jag har nämligen hört det förut men jag kommer inte ihåg av vem. Ha en fin dag!

 2. Liw

  Migrän brukar jag bota med en alvedon+ en ipren ( 500mg av båda) plus en stor dos starkt kaffe, i vanliga fall alltså.. SOm gravid är ju ibuprofen förbjudet så kombon paracetamol och ibuprofen går ju bort. Kaffe hjälper dock lite tillsammans med alvedon ( eller annan tablett med paracetamol) dock inte lika bra. Men det viktiga är att ta det innan det bryter ut, alltså vid minsta känning.

  Vaderna säger de är brist på järn alt. kalcium MEN jag äter då tillskott och har ändå haft vadkramper sen v.18-19 någon gång, är nog bara att gilla läget, snart färdigbakat så då bör det gå över 😛

  Stor kram tillbaka? När hemma från jobbet?

 3. Lisa

  Kramper i vaderna kan även bero på magnesiumbrist. Om du inte äter några vitaminer och mineraler så kan det vara ett tips, precis som Liw säger.

  Och kan inte järnbrist leda till huvudvärk…?

  Sköt om dig!

  KRAMAR i massor från Lisa

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-10-11 08:21)
  Jess båkks.. nu är det officiellt 😀 Jo, jag har googlat idag på diverse krämpor och hittat en hel del som kan vara användbart *skrattar* Att vara gravid är nåt man skulle plugga på lite till 🙂 Ha en skön söndag du me..

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till Liw (2009-10-11 11:16)
  Ja, jag läste att de kunde va brist på lite allt möjligt. Ska ta mig en tur till apoteket imorrn det är då ett som är säkert! Jag knäckte ett tolvtimmarspass och är äääntligen hemma 😀 jag o jimpa ska ta en prommis till ok och köpa batterier! könt o komma ut en sväng…

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Lisa (2009-10-11 13:13)
  Ja, jag ska ta o kolla mitt järnvärde.. känns skumt att inte må lika bra som man brukar göra.. Nåväl, bara att bita ihop.. snart e jag ju halvvägs 😀 Kom snart tebax till stan!!! Kram H

 7. Liw

  Tack 🙂
  Kan vara dags, beror ju på hur stor du vill vara på korten, eller kanske om ni har ett vidvinkel eller inte 😛

  kram

 8. Sanna

  Jag har bara haft migrän ett fåtal ggr i mitt liv, och då har jag varit uttorkad! Nu var det nog år sedan jag hade migrän men jag försöker va noga med att få i mej vätska varje dag så kanske jag slipper det. Annars vet jag inte nåt bra botemedel, att halsa ett glas vatten och lägga mej och vila mörkt bruka va det enda som får mej på fötter igen.
  Tack för idag, ses på jobbet !

 9. Helena Nilsson Springare

  Svar till Sanna (2009-10-13 22:10)
  Nu är man ju bara mest törstig HELA jäkla tiden. Måste nog ta o kolla mitt socker så de inte ligger för högt. Dricker o dricker o är ändå törstig *suck* Men… snart halvvägs 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.