Inte inne att vara stressad…

…imorse vid frukosten läste jag en väldigt intressant artikel i vk. Läste någon om Bodil Jönsson, professor och författare?

Hon sa en grej om bland annat facebook som jag tyckte var så klockren alltså:

"Det är inte rimligt att vuxna människor under så stor del av sitt dygn håller på att berätta för varandra vad de gör"

Jag förstår vad hon menar och eftersom jag själv valt att INTE ha facebook så får jag ofta, ofta höra detta tjat om att jag borde skaffa facebook.

Men varför? Jag har inget behov av att sitta uppkopplad stora delar av dygnet för att hålla reda på vad kreti och pleti gör.

Skulle jag verkligen må bra av att veta att mina bekanta:

 • byter bajsblöjor
 • går och duschar
 • kollar på idol
 • mår risigt i kistan
 • väntar besök
 • är arg på chefen
 • har tagit första groggen
 • är tröttast i stan
 • pluggar till tentan
 • är på väg till stan

??

Nope, jag tvivlar på att det skulle få mig att må bra och jag undrar hur mycket VIKTIG information som skulle försvinna från mina tankar? Om jag skulle hålla reda på en massa värdelös information?

För helt ärligt.. ÄR det verkligen viktigt att VETA allt om alla man känner? Och framför allt.. ÄR det verkligen viktigt att tala om vad man gör var och varannan timme?

Jag har alltid tyckt att facebook verkar vara ganska creepy och jag säger det igen: "Jag kommer ALDRIG att skaffa facebook! Någonsinn."

Så lägg av med tjatet. Jag har fullt upp med att leva "In Real Life" eller.. IRL som man säger. Bloggen tar för all del en liten stund i anspråk varje dag och jag har den för att jag älskar att skriva. Bloggen är min ventil och kommer nog att vara det ett tag till. Men vad gäller facebook så gäller fortfarande: ALDRIG!!

"Glöm inte bort verkligheten och människorna som bor i den"

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Nu vet inte jag om jag är ute och cyklar men jag tror att en blogg, egentligen är som facebook, man ska bara skriva 2 meningar om vad man ska göra, och ja, det är väl totalt meningslöst. Det har jag ju även sett en del av här på vk, dom som skriver att nu snöar det…eller nu ska jag äta…nu regnar det, osv, intresseklubben antecknar. Nä då föredrar jag sättet du och för all del, en hel del andra också skriver på, historier eller uppleveser, inte bara en mening. Jag bloggar också här för jag gillar att skriva. Ha en fin lördag!

 2. Ida

  Jag tycker inte alls det är helt fel, facebook är ett sätt att hålla kontakt med vänner och bekanta som man tappat kontakten med, som bor långt borta osv. Och vad folk gör behöver man inte lägga på minnet.

  Det går knappast att jämföra en blogg mot facebook. Det är två helt olika forum.
  Och varför inte använda din blogg till att skriva saker om vad du vill istället för saker du inte vill, kommer att göra, tänker skriva om osv.

  Men framför allt behöver man väl inte störa sig så jä*la mycket. Skriver folk om saker som man själv inte tycker om, vill bry sig i så är det bara att strunta i det

 3. G

  Kan väl instämma i att det inte är nödvädigt att veta vad alla gör hela tiden.. men å andra sidan så är det varken speciellt svårt att ignorera själv, sen så finns det ignorera-knappar på facebook. Sen över lag så tycker jag din attityd om att du och dina åsikter är överlägsna alla andra är minst sagt tråkig, och den blir snabbt väldigt trist. Skulle aldrig ens överväga att försöka läsa din blog eller nånting annat du skriver, så länge den attityden finns kvar.

  Dessutom tror jag att du mår sämre av din irritation mot folk och dess aktiviteter än vad du skulle göra av att vara facebookare.

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-12-12 17:09)
  Jag loggar in på bloggen ungefär en gång om dagen och emellanåt ”bara” varannan eller var tredje dag beroende hur/ vad / varför OM jag känner att skriva.. Men det som fascinerar mig angående facebook är att många (som jag känner iaf) sitter online otroligt stora delar av dygnet. det är det som gör att jag tycker att det känns så creepy. Att en sajt på internet kan hålla så starkt i folks intresse gör ju att man undrar om de verkligen HAR något liv utanför rutan.
  Intressanta bloggar som tar några minuter att läsa och som ger uppslag till tankar och funderingar fortsätter jag gärna läsa 🙂

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till G (2009-12-13 21:22)
  Jag förstår folk som vill hålla kontakt med ”gamla vänner” via facebook. MEN.. det finns ju andra sätt än att bara göra det via facebook? Jag har nära och kära utspritt över sverige och världen men trots att jag INTE har facebook så fixar vi det ändå! Sen var det ju så att jag skrev att bloggen är min ventil så jag lär fortsätta skriva om både sånt jag gillar OCH om sånt som ”stör mig” och som jag INTE gillar. Läs eller ej.. helt upp till dig 🙂

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Ida (2009-12-13 19:33)
  Jag stör mig inte så ”jä*la mycket”. Då finns det betydligt värre saker att störa sig på tycker jag. Jag ifrågasätter bara folks behov av att ständigt uppdatera sig om varandras havanden och förehavanden.. Personligen tycker jag att det är skrämmande när folk börjar leva sina liv alltför mycket genom rutan och glömmer bort de som finns i periferin.. dvs: Verkligheten! Och vad gäller min blogg så tackar jag för tipsen om vad jag borde skriva om men eftersom det är min blogg så kommer jag nog fortsätta skriva om både saker som jag gillar och inte!

 7. Åsa

  Att sitta vid facebook 24/7 är sanslöst, men knappast facebooks fel. Dina vänner kanske borde söka hjälp?
  Att lämna ut sig på den sida är inte heller facebooks fel, det är upp till var och en att skriva om vad man gör.

  Som med det mesta i livet blir saker vad man gör det till…
  Jag vet mer om dig och vad du pysslar med på dagarna genom att snabbt kolla igenom vad du skrivt i din blogg än vad jag vet om mina facebooksvänner via facebook…det säger väl en del?

 8. Helena Nilsson Springare

  Svar till Åsa (2009-12-14 11:01)
  Det verkar vara en öm tå för fler än jag trodde denna fråga? Jaa.. jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. Många jag känner verkar ha ett oerhört behov av att sitta och hänga på fejjan X antal timmar per dygn. Jag har skrivit om att JAG som tur är INTE har det behovet. Thats it liksom..
  Och om du sen får veta en massa information om vad jag gör eller inte så är det ju helt upp till dig? Du kikar ju in här i min blogg lika frivilligt som jag lika frivilligt AVSTÅR från facebook. Make sense?

  Och.. tjaa.. Du är välkommen åter i vilket fall som helst 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.