Skvaller, rykten och elakt förtal…

…är inte så jäkla kul att bli utsatt för. Speciellt inte när det kommer från före detta statister i mitt liv som inte har eller haft i min tillvaro att göra på en sisådär åtta, nio år.

Det finns en familj som jag en gång i världen tillhörde lite grann eftersom jag var ihop med den ende sonen i familjen. Den här familjen betyder absolut ingenting för mig idag annat än lite nödvändigt ont då och då som jag faktiskt får stå ut med vare sig jag vill eller ej.

Men döm om min förvåning när jag får höra att min före detta svärmor talar om för folk att jag STALKAR hennes son och förföljer honom på stan?

Min första reaktion var: "Men-vad-ända-in-i-helskotta-håller-de-på-med-nu-då?"

Fast sen insåg jag att de ännu en gång vill göra ett litet försök att blåsa liv i gamla konflikter som jag inte ids befatta mig med överhuvudtaget. ALLA som känner mig vet ju ändå att:

1. Jag undviker stan så mycket jag bara kan.

2. Jag är inte typen som stalkar folk.

3. VET att jag inte vill befatta mig mer än nödvändigt med ex & co.

4. Jag inte ödslar energi på någon eller något jag ändå inte kan förändra.

5. Att jag accepterar att vissa människor helt enkelt trivs i oreda och konflikt. Bara jag slipper vara delaktig.

Kan ju inte säga så mycket mer om detta förutom att jag är förvånad över hur ihärdiga vissa människor kan vara när det gäller att vara småsinta och elaka. Vad ska till för att man ska slippa sånt här? Vänta ytterligare nästan tio år? För sånt här skit dyker upp med ganska jämna mellanrum och jag blir smått less. Min första impuls var att ringa och fråga vad som menas, men sen insåg jag att det antagligen var det syftet som ville uppnås så jag skiter i det. Jag vädrar ut det i kylan helt enkelt och snart är det glömt.

Ända fram tills nästa gång.. Jag väntar med spänning på nästa dumhet.

"Deras bullshit säger mer om dem än om mig. Jag nöjer mig med det så länge!"

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm, svårt, men jag vet vad jag skulle ha sagt till den som kom med ”nyheterna”. Typ…Ja men det är ju självklart att jag förföljer mitt ex, det fattar ju vem som helst att det är honom jag vill ha, eller hur? Han är ju verkligen en stjärna och min familj som jag nu har finns där bara för att jag vill att det ska se bra ut. Det begriper ju vem som helst. *ironi så det bara sprutar om det*
    Ha en fin fredag med dom som betyder mest!

  2. Lisa

    ja, vad ska man säga? Det finns folk och så finns det idioter… Låt dom hållas så de kan stå i sin egen skit och gotta sig riktigt ordentligt. Precis som du säger så väntar de säkert bara på att de ska få mothugg. Bjud dem inte på det. Det är den bästa ”hämnden” -hehee-

    Ha en skön helg! KRAM Lisa

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-01-15 18:14)
    Det är bara så tröttsamt för vissa människor och dess dumhet blir man aldrig riktigt av med. usch.. Men det är sant. Ironi och sarkasm är det bästa. Frågan är bara om de skulle ha intelligens nog att förstå haha… 3vlig helg förresten! 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2010-01-16 08:23)
    Ja, du vet ju hur det brukar vara med vissa människor. de kan liksom inte släppa taget och gå vidare. det är sorgligt ändå tycker jag. Jag känner nu att jag inte ids bry mig så hrt, men det är bara det att det finns en stor och en liten i vår familj som tyvärr bryr sig jättemycket. Vi kommer inte undan… gaaah… Trevlig helg till dig me. Har lagt undan massa tidningar åt dig ocks. Kram

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-01-16 16:26)
    Tack! 🙂 Jo, man får försöka tänka så.. att alla som känner mig vet ju hur det egentligen ligger till men det är ändå så tråkigt med folk som medvetet skapar konflikter. Känns onödigt bara! Ha en trevlig lördagkväll förresten 🙂

  6. Birgitta Johansson

    Min första tanke är att fd svärmor ÖNSKADE att det var så. ATT du verkligen stalkade hennes son…!? Hon verkar ju inte vilja släppa dig..
    Det bästa är ju som du säger att släppa det hela. Även om det kokar till och man egentligen vill ha räfst och rättarting!

  7. Linnéa Olsén

    Herregud vad en del människor är knäppa?!
    Nu känner jag ju inte dig personligen men av det jag läser om dig (genom bloggen då) så verkar du absolut INTE vara en sån som ”stalkar” människor!
    Herregud, ja. Det tål att upprepas igen…Herregud!

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Birgitta Johansson (2010-01-20 10:40)
    Ibland känna allt bara så otroligt orättvist. Folk som man trodde sig känna kan visa sig vara väldigt märkliga när det kommer till en så enkel sak som att bara gå vidare! Sånt här skit gör ju dessutom att de trevliga minnen man har av dem försvinner mer och mer och just nu nästan är obefintliga. Synd.. fast egentligen mest för dem som håller på så! Det leder ju liksom ingen vart.

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till Linnéa Olsén (2010-01-20 16:18)
    Och sen undrar jag ju hur fasiken jag skulle ha TID att stalka folk? Jag som knappt har tid att kamma mig *skrattar* Fast ibland undrar jag om vissa helt enkelt skapar den här typen av rykten för att få se bra ut själva 😀 Och då kanske man får bju på det hela. Jag försöker ta det med en STOR näve salt, men det finns ju andra i familjen som tagit otroligt illa upp och det känns ju skit 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.