Sorgen…

…har visat sig för många gånger på kort tid nu tycker jag. Att livet inte är rättvist det vet vi alla och varje gång något ledsamt och sorgligt händer så gör vi vad vi kan för att härda ut.

Jag läste i annas blogg om sonen Gustav som somnat in i helgen efter en tids sjukdom. Jag blev så oändligt ledsen och kände stor sorg efter någon som jag inte ens träffat eller känt. Sorgen satt istället i hur det måste kännas i ett mammahjärta att måsta förlora ett barn. Jag kan inte ens föreställa mig.

Tidigare idag fick jag även veta att en vän till mig mist sin lilla dotter i helgen. Hon blev inte ens två år. Jag blev så ledsen och det var svårt att hålla tårarna tillbaka. Varför ska vissa föräldrar drabbas så hårt? Var finns rättvisan i det?

Nu när jag dessutom närmar mig mitt tredje barns förlossning och är superkänslig vad gäller det mesta så kan jag inte låta bli att tänka på att jag inte kan ta något för givet. Livet är en gåva, men vissa människor har vi bara till låns en kort tid och vi vet aldrig när livet byter riktning och vi får mer sorg än vi kan bära.

Ikväll ska jag tända flera ljus för alla själar som nyligt lämnat vår jord och jag ska tänka på att vara tacksam för varje dag jag får tillsammans med mina barn. För det är jag. Oändligt och ödmjukt tacksam.

"Sorg är ju en del av livet, men är ändå så svår att acceptera ibland"

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. magdalena farmor

  hej helena
  ja livet ska man aldrig ta för givet det upptäckte jag när farfar hasse föll från taket 4 meter ner i asfalten
  det gick bra tack och lov bara kotfraktur!!!!!
  men tankarna går till vad som kunde ha hänt
  så njut alla av dagen som om det vore den sista.
  kramar till er alla

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till magdalena farmor (2010-02-16 05:53)
  Ja, nog har han haft en ofantlig tur de senaste åren med alla vurpor han gjort. Nu får du säga åt honom att börja vara mer rädd om sig!
  Vi borde verkligen njuta av alla våra dagar som att det vore den sista! Snart ses vi också 🙂 Ska bli kul! Hälsa. Kramar från oss alla 🙂

 3. Helena Nilsson Springare

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-16 17:23)
  Ja, nog känns det som att livet har bjudit på för många sorger på sistone. Sen är det väl inte helt otippat att speciellt mina känslor trycker på gråtknappen så fort jag hör talas om någon som har det jobbigt och har blivit drabbad. Jag känner mig så himla blödig ust nu och tar på mig allt elände i världen *suck*
  Jag har ett stort behov av att alla ska må bra och få vara glada!!! 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.