Smärta VS Kyla…

..Jag tror egentligen att jag är född på fel breddgrad. Egentligen skulle jag ha varit prinsessa på en söderhavsö men ödet slarvade lite i själautdelningen så det blev fel helt enkelt. Så nu går det antagligen omkring en tjej någonstans på en härlig söderhavsö som är född samtidigt som mig och bara TOKSVETTAS och önskar att hon bodde i polarvindarnas land och som drömmer om istappar i ögonbrynen och virvlande snöstjärnor med vackra former.

Och här går jag.. *suck* Trots att jag är uppvuxen i snö och is och med vinterkyla större delen av året så lyckas jag aldrig vänja mig. Jag tål till och med smärta mycket bättre än vad jag tål kyla.

Smärta kan jag kapsla in och gömma någonstans i kroppen hur konstigt det än låter. Jag har åkt slalom en hel dag med bruten tumme utan att det påverkade mig. Jag har fött två barn utan smärtlindring och det gick finfint. Jag gör läskiga vurpor då och då men smärtan brukar jag kunna borsta bort med gruset som fastnar överallt då jag ramlat.. Men kyla… Ååååh så gräsligt hemskt det är.

Kylan biter sig fast i hela kroppen. Den kryper in och gömmer sig inuti muskler och leder. Kylan gör så att man blir stel. Kylan påverkar humöret och jag kan bli väldigt frostig och grinig när jag fryser. Fy fanken vilken plåga.

Jag klär mig hur mycket som helst men fryser oftast ändå. Långkalsonger, tjocksockar och lammullströjan är mina bästa vänner under vintern. Vattenkokaren använder jag flera gånger om dagen och varma bad är ett MÅSTE för att jag ska överleva vintrarna. Panik utbryter om värmeljusen tar slut i detta hem vintertid. Och jag behöver ju knappast nämna att jag har duntäcket året om.

Så nu funderar jag mest på var jag ska ta vägen när jag blir gammal. För här tänker jag då inte frysa sönder när jag blir en gammal tant.

Någon som har ett hett tips till mig?

"Jag begär inte mycket annat än att få ha varma fötter, ett varmt hjärta och ett varmt duntäcke. Lite varmt thé får också va me"

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. magdalena farmor

  hej helena
  oj vad jag känner igen mig jag hatar också vinter och kyla det känns som jag är inne jämt som på grottåldern när folket fick vara inne i grottan hela vintern .jag tröstar mig med att solen och värmen är på väg tillbaka. varför inte flytta till spanien eller taihland eller en varm medelhavsö med solvarma stränder.
  min dröm är att få tillbringa vinterhalvåret i spanien sen komma hem till vår för det mesta härlia sommar framförallt ljuset vi har dygnet runt det är min dröm som pensionär många vaarmaa kramar

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till magdalena farmor (2010-02-17 13:47)
  Ja, Spanien vore ju helt klart trevligt att bo i och slippa norrländsk kyla. Kanske vi får göra slag i saken o göra en flytt? 🙂 Vad tror du Hasse skulle gilla det hela? Kram

 3. magdalena farmor

  hej helena
  jo hasse gillar också tanken. vi vill bo i husvagn i spanien det är många från norrbotten som gör det halva året där och halva året i sverige med ljuset dygnet runt
  tänk att få ha sommar och värme hela året slippa bylta på sig tjocka vinterkläder.inte ens äga några vinterkläder de är grejer det kramar till alla

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till magdalena farmor (2010-02-18 07:02)
  Det skulle ju vara underbart! Fast jag skulle ”nöja” mig med att få åka på en tripp till värmen en gång per år. Då skulle man nog klara av vintern och framförallt mörkret lite bättre 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.