Helfestligt scenario (och HELT sant!)

Som jag skrivit tidigare så var det ju dax för 5-årskalas hos oss idag. Mr Busknopp (läs: Viggo) var på ett strålande humör. Han badade snällt, tog på sig finskjortan och ställde sig att speja i fönstret efter kompisarna.

En efter en droppade in och glädjen var på topp hos samtliga festdeltagare.

Helt plötsligt står i vår hall en HELT okänd mamma med ett lika okänt barn. Vi ser förvirrade allihopa på varann, men väluppfostrad som jag är så hälsar jag naturligtvis ekipaget välkomna in. Jag sneglar lite på Jimmie för att se om han kanske vet något om detta? Men icket!

Viggo går fram till den lilla pojken och säger:

-"Hej, vad heter du?"

Varpå pojken svarar:

-"Jag heter Arvid"

-"Hej Arvid" säger Viggo glatt och verkar glad och nöjd över att en helt NY bekantskap dykt upp i hans hall på kalasdagen.

Alla barnen går iväg och leker med varann och verkar ha jättekul.

Mamman slår sig ner och dricker thé och fikar lite och när vi till slut börjar prata om hur det blev så här så visar det sig att vi lämnat en kalasinbjudan på en adress där Viggos kompis Gustav redan hunnit flytta utan att vi visste om det.

Och den här mamman (som för övrigt hette Anna-Karin och var jättetrevlig) trodde att hennes lilla grabb blivit bjuden TILL en kompis på sin förskola som hette Gustav, så det blev en jätteknasig förväxling men som ändå slutade ganska lyckat. Viggo fick en ny kompis, lille Arvid fick gå på kalas och mamman fick prata bort en stund vid en främlings bord.

Ganska rolig historia va? Tänk så det kan bli av en sådan sak som en liten kalasinbjudan på fel ställe.

Ett trevligt misstag kan man ju säga.

Dagen har i alla fall varit kanonbra och det var en TRÖTT femåring som somnade tidigt med ett leende på läpparna efter att ÄNTLIGEN fått ha sitt första, alldeles egna kalas…

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    *kiss*, det var ju en historia för sig, och vad knepig man skulle känna sig. Jag brukar (på skoj givetvis)föreslå, när man läser annonser om dom som fyller jämt och som bjuder på öppet hus, att man bara skulle knalla dit och ta sig en fika, men vi har hittills inte gjort det. Men vem vet, man kanske skulle testa, man kan ju lära känna nån trevlig prick 🙂

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-03-01 09:32)
    Åh, nu gav du mig en idé *skrattar* Kanske får testa det upplägget och se det som en öppning för mingel… haha.. Kanske ska sikta på ett femtioårskalas där det är mycket folk så ingen märker att man är ”okänd” haha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.