Av ganska naturliga skäl…

…så är det rätt många bloggar som jag inte orkar läsa längre. När jag själv började blogga så läste jag ALLA bloggar jag kom över och hittade snabbt några favoriter. En del slängde jag mig över varenda dag för att nyfiket se om det fanns några spännande uppdateringar. Vissa bloggar kikade jag in på lite sporadiskt och en del läste jag bara i brist på annat.

Ibland hittar jag bloggar som får mig att vilja kolla FAST de kan vara riktigt motbjudande att läsa. Det är väl en slags skräckblandad förtjusning över hur vissa människor väljer att leva en livsstil som är både tragisk och fascinerande på en gång. Och det som kan fascinera mig lite är hur en del kvinnor kan välja att fortfarande leva som innan de fick barn.

De bloggar om vilka fester de är på, vilka outfits de klär sig i, vilka kändisar de minglar med och så vidare.

Ibland så visar de upp sina barn också samt vilka coola och dyra märken och märken de klär ungarna i. Oftast så blir bloggen bara en enda stor reklamgrej vilket nästan känns lite unket.

Jag tänker på unga, nyblivna mammor som känner att de kanske ska måsta leva upp till allt sånt där? Fast de varken har förutsättningar eller ekonomi för det heller för den delen.

Här i min blogg så lovar jag att det kommer att bli rena rama motsatserna till allt som är glamouröst och ytligt.

*skrattar HÖGT*

verkligheten ser ju oftast lite annorlunda ut med en ny bebis i huset. Här snackar vi:

  • otvättat hår (Jag SKA duscha… ska bara… osv..)
  • fläckiga t-shirts
  • råttfärgad utväxt (MÅSTE komma ihåg att boka tid hos frissan)
  • hängmage (jag motionerar nån annan dag)
  • trasiga underkläder (ja vaffan, jag köper nya… SEN!!)
  • glömska.. på gränsen till demens
  • förvirring (Vad var det mina barn hette nu igen…??)

Haha.. ett litet axplock av verkligheten bara. Men jag kan lova och garantera att jag är fullständigt harmonisk och väldigt tillfreds med min tillvaro just nu.

Och dagens bästa tips är alldeles GRATIS, håll till godo:

"Skjut upp ALLT som Du kan göra tills imorgon. Eller varför inte tills i övermorgon? Lev idag och skit i allt som är oviktigt. Njut av NUET. Det kommer nämligen aldrig tillbaka"

Glamourös morsa? Eller sunkigt hemmamonster?

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Vi pratade om bloggar imorse, till frukosten och jag är lika förvånad varje gång man ser hur många som faktiskt läser det man skriver. Jag fattar det inte och jag sa precis som du, jag läser absolut inte mycket av vad andra skriver, det är 2-3 stående bloggar och inget mer, jag orkar bara inte. Men fascineras av intresset som faktiskt verkar finnas. Men det är ju bara kul. Ha en fin lördag!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-04-03 12:38)
    Det är kul att följa ett fåtal bloggar och det är väl vad man hinner och orkar med. Jag förvånas över hur många bloggar det finns som handlar om samma saker hela tiden och ÄDÅ har så många besökare? Det fattar jag inte. Speciellt de som handlar om allt som är ytligt. Får folk aldrig nog av sånt? 😀

  3. Marie JonssonSpringare

    Hej
    Reflekterar över detta och drar mej till minnes en av Ronny Erikssons kommentarer till detta: Det år aldrig försent att ge upp..
    Förresten består helgen av arbete och åter arbete, ser fram emot att träffa er alla på tisdag. Krama barnen från oss alla.
    Kram från mamma

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marie JonssonSpringare (2010-04-04 18:31)
    *skrattar* Så sant! Det är aldrig för sent att ge upp 😀 Men.. det känns bättre att sträva vidare 🙂 Ja, det ska bli roligt att ses imorrn. Jag ringer senare idag. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.