Urcellen Ellen…

…hoppas jag att åtminstone några sjuttiotalister minns!

Jag älskade det barnprogrammet och jag lärde mig massor. Jajamänsan, det gjorde jag..

*nickar och ser glad ut*

En del av det jag lärde mig av Magnus & Brasse samt av Urcellen Ellen & Lisa det sitter som berget och är faktiskt ovärdelig kunskap.

Gissa om jag blev glad häromdagen då jag hittade denna dvd:

En riktig kultklassiker

Helt underbart barnprogram. Eftermiddagen har gått i nostalgins tecken och jag blev än en gång den där lilla tjejen med fula tänder, bruna plyschbyxor och noppriga röda frottémockasiner.. Lite vemod kände jag faktiskt också när jag insåg att den lilla flickan aldrig kommer tillbaks, även om hon bor inom mig och alltid kommer att finnas på något sätt. Aningens sorgligt faktiskt.

Viggo tyckte också om Urcellen och hennes fnissiga sätt att förmedla viktig kunskap. Känns härligt att han inte bara vill se tragisk skräpkultur som faktiskt inte alls är bra för honom i för stora mängder. Vissa filmer får han se en gång varannan vecka och en del filmer får han se när han vill.

Detta är en sådan film..

Älska urcellen Ellen..

Fler 70 talister som känner igen..?

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

 1. Lisa

  Jaaa, fram med mer kvalitetsbarnprogram! Och vissa gamla goingar finns det juh, Astrid Lindgrens historier är inte helt fel. För idag finns det alldeles för många hjärndödande barnprogram…

  Ha en skön dag! KRAM

 2. Inger

  Ååå Urcellen Ellen, gu’ så kul! Jag gillade ”Från A till Ö” oxå 🙂
  Egentligen skulle man se till att köpa såna program på dvd för dom var ju BÄST!!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Nix, fast jag är ju en 60-talare. Däremot känner jag igen namnet, så lillebror såg säkert på den där serien. Liksom Dr Snuggles, en av hans stora favvosar, min var nog från A-Ö, fem myror och Robban Broberg med Lattobolaget pling och plong. Ha en fin dag!

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Lisa (2010-06-09 08:02)
  Vissa saker hör ju rent till allmänbildningen att kunna… såsom att veta vilka sagor Astrid Lindgren skrivit osv. Föräldrar idag får verkligen anstränga sig rätt hårt för att erbjuda barnen kvalité.
  Ungarna drunknar ju i skräpkultur idag. Saker som de inte ens frågar efter eller vill ha!

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till Inger (2010-06-09 09:22)
  Jaa.. Hedvig och Helge 😀 Underbart! Det gick ju på barnkanalen för nåt år sen. Även Trazan o Banarne gick då. Jag satt som klistrad och återupplevde barndomen haha…

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-06-09 09:43)
  Dr Snuggles känner jag igen 😀 det fanns en beata oxå och trudelutten var ghanska kul. Kommer du ihåg professor Baltazar då? Jätteskojjigt haha.. Fem myror o elefanterna är ju också härliga klassiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.