Slutsnaskat!

Jo, så får det nog bli.

Inte för att jag käkar så mycket godis och kakor annars, men efter Frejas galet goda marängtårta igår så kände jag att jag var alldeles stirrig av allt socker och koffein.

Jag är ganska känslig vad gäller maten och jag påverkas enormt mycket av vad jag äter och dricker. Detsamma gäller mina barn och många gånger får jag höra att jag är "löjlig" som inte tillåter mina barn att äta eller dricka vad som helst. MEN… 

Man är faktiskt vad man äter och jag är så less på att alltid behöva försvara mig vad gäller det man stoppar i munnen.

Nej, mina barn FÅR inte dricka läsk överhuvudtaget och definitivt inte coca-cola! Inte heller får de dricka lightsaft eller andra light produkter med sötningsmedel! Jag försöker hålla godisätandet till LÖRDAGAR och jag är sparsam med halv och helfabrikat.

Så.. jopp! Tydligen så är jag en sån där larvig morsa som tycker att jag alltid vet bäst.

Men det är lite jobbigt ibland när man får märkliga blickar av folk när de vill bjuda mina barn på läsk eller godisklubbor i tid och otid och jag min elaking säger: -"Nä, tyvärr får inte mina barn äta / dricka det där".

Så varför ska det vara så svårt att respektera att jag INTE vill pracka på mina ungar läsk och godis i alltför tidig ålder? Tids nog kommer de nog att vräka i sig sådant ändå.

Sen tycker jag att det är jävligt dumt att ge andras barn ätbara saker utan att fråga först. Ungen kan vara allergisk eller ha diabetes eller helt enkelt inte FÅR äta vissa saker. Skulle vara pinsamt att bjuda en muslimsk unge på en korvmacka kanske? Eller bjuda på godis till ett barn med diabetes? Eller bjuda en hyperallergisk unge på något han inte tål så att man får ringa 112 på direkten?

Så snälla allihopa som gör sånt… Sluta bjuda andras barn på ätbara saker utan att kolla med mamman eller pappan att det är OKEJ först!

Och visst, jag kan acceptera att andra vuxna höjer på sina välansade ögonbryn när de tycker att jag är fånig. Det kan jag för all del bjuda på. Jag gör vad jag tror och tycker är rätt och sen kan alla andra föräldrar också göra det. Även om det innebär läsk varje dag och godis till frukost. I don’t care!

Nä, inge mer gnäll idag.

Jag lovar!

🙂

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Carro, Caspers mamma

  Måste säga att jag håller med dig fullständigt när det gäller ”snask”. Hemma hos oss är det godis på lördagar, dricka någongång. Fika gör vi nästan aldrig om det inte är något speciellt och faktiskt jag struntar i att andra barn äter godis oftare el dricker dricka jämt. Det ska inte mina barn göra.. Helt rätt.. Så jag var bara tvungen att skriv att du är inte ensam av att ha sådana regler. =)
  Himla bra blogg förresten.
  Hoppas det går bra med Bastian också. =)

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till Carro, Caspers mamma (2010-07-20 20:17)
  Hej Carro! 🙂 Nog gör man både sig själv OCH barnen en tjänst genom att lära dem rutiner vad gäller godisätande och att det bara är vid enstaka tillfällen man gofikar o snaskar.
  Ibland förvånas jag över hur lättvindigt folk låter sina små trycka i sig sötsaker.. alldeles FÖR ofta! vad hände med det sunda förnuftet liksom?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.