FIB-aktuellt

Jag har hittat en låda med massa underbara saker. Bland annat en liten bråkdel av alla mina Agent X9, Mad, Seriemagasinet och svartvita gamla fantomen.

*lycka*

Nog för att jag såg ut som en spinkig liten grabb när jag var barn, men jag ska ärligt säga att jag läste starlet också. Fast de var inte lika bra som mina svartvita tidningar om manliga hjältar *skrattar*

Det gick ju inte att spara alla mina serietidningar så det var några säckar med bland annat marvel seriehjältar, colt och Buster som blev offer vid en flytt någon gång när jag gick på mellanstadiet. Dessa sörjer jag än idag. Men som sagt, det GÅR ju inte att spara allt.

I min samling med utvalda pärlor som jag kånkat varje flytt och inte förmåtts skilja från hittade jag även denna pärla:

En FIB aktuellt från 1974, mitt födelseår

Den kostade TRE kronor i Juli 1974 och innehåller rätt coola saker om man jämför med alla irriterande reklammagasin som folk glada i hågen betalar en femtilapp för idag och som mest får oss att må kasst eftersom vi ändå inte kan leva upp till de ideal som tidningarna tutar i oss. Och inte nog med det, nakenbilderna på brudarna är otroligt fina om man jämför med alla "silikon-monster-som-är-stöpta-i-samma-form" som fläker ut varenda hudveck idag och lär vår tids generation pojkar hur man på bästa sätt förnedrar och gör illa en tjej.

Nä, jag säger det än en gång.. vissa saker VAR faktiskt bättre förr.

Hörs å störs!

 

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Jag tror man sparade på tidningar mer förr, när det inte fanns pappersinsamlingar att lägga dem i. ’Några säckar’ med serietidningar… det var inte lite det.:)
  Pinuppan på FIB Aktuellt ser ju riktigt sexig ut, inte porrig. I dag skulle hon ha stirrat på läsaren med öppen mun som en annan uppblåsbar Barbara…
  Kram

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till Marja Granqvist (2010-09-30 01:11)
  Det har du rätt i.. det tänkte jag inte ens på? 😀 Vad gjorde man innan dessa pappersinsamlingar? *skrattar*
  Ja, om man jämför porr nu och för tretti-fyrtio år sedan så är det ju som att jämföra vatten och vin. Finns nästan inga likheter alls. Ja, förutom det nakna då! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.